ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχείς παρεμβάσεις στη Σκόπελο

συνεχείς-παρεμβάσεις-στη-σκόπελο-601564

Παραμένει η λευκή εικόνα στη Σκόπελο καθώς το νησί είναι καλυμμένο από το χιόνι, με τις τοπικές δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους και να προσφέρουν χέρι βοήθειας όπου απαιτείται. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι σύμμαχος των προσπαθειών που καταβάλλονται, εντούτοις το τσουχτερό κρύο και ο όγκος του χιονιού παραμένει, ενώ συνεχίζονται παράλληλα οι προσπάθειες να ανοίξουν οι οδικές αρτηρίες και να δοθεί ρεύμα και νερό σε όλο το νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων να ανοίξουν δρόμους, αλλά και να απεγκλωβιστούν όσοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. «Απεγκλωβίζουμε διαρκώς κόσμο και συνεχώς ανακαλύπτουμε και νέες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης.

Οι διασώστες προσέγγισαν χθες επτά αποκλεισμένα άτομα στην περιοχή Μορτερό, τέσσερα εκ των οποίων είναι Άγγλοι, ενώ όλοι οι απεγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ απεγκλωβίστηκαν οχτώ επιπλέον άτομα στις περιοχές Ράχες και Πευκιά, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στις περιοχές Γλυστέρι και Τζελαλί. Η επιχείρηση έγινε από εδάφους, ενώ όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Μάχη Κλωνάρη, «Απεγκλωβίσαμε όσους ήταν αποκλεισμένοι με διάνοιξη εδάφους που κάνουμε και αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση τα συγγενικά τους πρόσωπα και να τους πάνε φαγητό. Ορισμένοι κατοικούν μόνιμα στις αγροικίες τους και οι άλλοι, οι οποίοι έχουν συγγενικά πρόσωπα, ήδη φιλοξενούνται στη Χώρα Σκοπέλου».

Η ΔΕΗ

Στο μεταξύ, η ΔΕΗ συνεχίζει να αποκαθιστά το ρεύμα σε διάφορες περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου έχει αποκατασταθεί σε ποσοστό 90% η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της Σκοπέλου. Τα προβλήματα σταδιακά αποκαθίστανται, ενώ στο μεταξύ, «Συνεχίζουμε και επεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη» υπογράμμισε ο κ. Βασιλούδης.

Παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Μικρό συνεργείο με τη συνδρομή ανδρών της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν χθες μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Μορτερό. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Βαγγέλης Καραμήντζας, γίνεται διάνοιξη από μηχάνημα, του οποίου προπορεύεται όχημα της πυροσβεστικής. Το κλιμάκιο προσέγγισε με τα πόδια δύο αγροικίες, στις οποίες μένουν τέσσερις αλλοδαποί, προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια, ενώ είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

«Συνεχίζοντας, οι κάτοικοι μας υπέδειξαν μια ακόμη αγροικία που βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, και οι ένοικοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν ρεύμα και νερό. Πεζοπορώντας έφτασα στην αγροικία από ένα μονοπάτι. Στην αγροικία ζει μια κυρία μόνη της, η οποία είναι καλά στην υγεία της, έχει προμήθειες και επιθυμεί να παραμείνει στο χώρο», ανέφερε ο κ. Καραμήντζας.

Τα μηχανήματα που κάνουν διάνοιξη δρόμων συνεχίζουν στο μεταξύ το έργο τους, με στόχο να απεγκλωβιστούν σταδιακά όλες οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου