ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Αλόννησο με τρεις γιατρούς το Χαμόγελο του Παιδιού

στην-αλόννησο-με-τρεις-γιατρούς-το-χαμ-603244

Μετά από έξι ολόκληρες μέρες στην Αλόννησο, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με εκτενές ρεπορτάζ από προχθές, όπου η μία και μοναδική γιατρός παρέμεινε άγρυπνη στις επάλξεις για να παρέχει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του νησιού, εξυπηρετώντας και όλα τα επείγοντα περιστατικά, χθες αναμένονταν στο νησί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» τρεις γιατροί εθελοντές για να συνδράμουν στο νησί. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κινητοποίησε την μη κυβερνητική οργάνωση ενώ υποχρεώθηκε και η 5η ΥΠΕ να «στρέψει» επιτέλους το βλέμμα της προς το πολύπαθο νησί.

Στην Αλόννησο αναμένονταν επίσης ένας ακόμη γενικός στρατιωτικός γιατρός, με απόφαση της 5ης ΥΠΕ που εδέησε τελικά μετά από μία εβδομάδα να ασχοληθεί με το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Για τη μοναδική γιατρό του νησιού, τη νεαρή Βολιώτισσα Εύα, η είδηση ότι φτάνουν στην Αλόννησο 4 γιατροί ήταν πραγματικά ένα ανέλπιστο δώρο αφού όλες οι προηγούμενες εκκλήσεις της μέχρι χθες είχαν πάει στο βρόντο για αυτό και υποχρεώθηκε να κάνει την αναφορά στον Εισαγγελέα για να εκθέσει την κατάσταση όπως έχει, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το νησί είναι στο έλεος του θεού από πλευράς ιατρικής κάλυψης.

Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός που εμμέσως πλην σαφώς επισήμανε ότι η αρμοδιότητα για την αποστολή γιατρών στα νησιά και στα Κέντρα Υγείας ανήκει αποκλειστικά στην 5η ΥΠΕ και ως εκ τούτου η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. «Εάν ωστόσο μου ζητούσαν να συνδράμω, έστω και από το προσωπικό των γιατρών που έχουμε θα φρόντιζα να παρέμβω. Δεν μας ζητήθηκε ωστόσο τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός.

Χείρα βοηθείας από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Τάσος Γιαννόπουλος, βλέποντας την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί της Αλοννήσου που δοκιμάζεται από την πρωτόγνωρη χιονόπτωση χθες επικοινώνησε τόσο με το δήμαρχο Αλοννήσου Π. Βαφίνη όσο και με την γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου προκειμένου να τους ενημερώσει ότι καταφτάνουν τρείς εθελοντές γιατροί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Μαζί με τους γιατρούς στο νησί θα φτάσει και το βαν του Χαμόγελου του Παιδιού που είναι εξοπλισμένο με διάφορα μηχανήματα για την παροχή κάθε ιατρικής βοήθειας προς τους κατοίκους του νησιού.

Η χθεσινή μέρα πάντως στο Περιφερειακό Ιατρείο κύλησε σχετικά ήρεμα με τα περισσότερα περιστατικά να είναι παθολογικής φύσεως και δύο ορθοπεδικά για τα οποία κλήθηκε η γιατρός να παρέμβει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου