ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε Σκόπελο και Αλόννησο

αποκαθίσταται-σταδιακά-η-ηλεκτροδότ-603975

Επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 6.30 το απόγευμα τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου μετά από μεγάλο αγώνα των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΗ που έχουν φθάσει στα πληγέντα νησιά των Σποράδων από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου η οποία και προκάλεσε χθες το μεσημέρι την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Αλόννησο εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας,ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλλησαν από τον Βόλο,κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Ηλεκτροδοτήθηκαν κατ΄αρχήν η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και στην συνέχεια θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών.

Παράλληλα σήμερα έγιναν προσπάθειες να προσεγγίσουν αποκλεισμένους στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου,που ήταν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο.

Στην Σκόπελο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να φθάσει σε υποδειχθέν σημείο και απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν αποκλεισθεί στην θέση Πευκιά και τους μετέφερε στην παραλία της Χώρας Σκοπέλου.

Με το οχηματαγωγό “Πρωτεύς” που εκτελεί έκτακτα δρομολόγια από τον Βόλο για την μεταφορά δυνάμεων,εστάλλησαν εκχιονιστικά ,γκρέιντερ και ερπυστριοφόρα του Ελληνικού Στρατού μετά από αιτήματα των δημάρχων της Αλοννήσου και της Σκοπέλου.

Ηλίας Παπαδημητρίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου