ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκλεισμένοι στον Αγνώντα 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν ως προορισμό Σκόπελο

αποκλεισμένοι-στον-αγνώντα-25-περίπου-τ-604857

Μεγάλη ταλαιπωρία ζουν από τις 5 το απόγευμα 25 περίπου άτομα που ταξίδευαν από τον Βόλο για την Σκόπελο με πλοίο της γραμμής και που είχαν ως προορισμό την Χώρα Σκοπέλου,αφού είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή του Αγνώντα.

Το οχηματαγωγό λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που σάρωνε τις Σποράδες δεν κατάφερε να “δεσει” στο λιμάνι της Σκοπέλου και αναγκάσθηκε να κατευθυνθεί στο ασφαλέστερο αγκυροβόλιο του Αγνώντα.Προηγουμένως είχαν ενημερωθεί οι επιβάτες από τον πλοίαρχο ότι ο δρόμος Αγνώντα-Σκοπέλου είναι κλειστός από όγκους χιονιού και δεκάδες σπασμένα δέντρα.

Οι ταξιδιώτες όμως προτίμησαν να αποβιβασθούν με την ελπίδα ότι ο δρόμος θα ανοίξει,αφού μαζί τους στον Αγνώντα αποβιβάσθηκε και ένα μεγάλο γκρέιντερ που είχε αποσταλλεί στο νησί από τον Βόλο.

Παρ’ όλα αυτά το γκρειντερ δεν κατόρθωσε να εκχιονίσει τον ημιορεινό δρόμο και παρά τις προσπάθειες όλων,ταξιδιώτες και οχήματα παραμένουν αποκλεισμένοι στον όρμο του Αγνώντα.

Καταβάλλονται προσπάθειες για τον απεγλωβισμό τους από δυνάμεις του Δήμου Σκοπέλου και της Πυροσβεστικής.

Το οχηματαγωγό που ταξίδεψε εν μέσω πρωτοφανούς χιονοθύελλας,κατέπλευσε τελικά στην Αλόννησο μεταφέροντας δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού από τον Βόλο,για να βοηθήσουν στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουν Αλόννησος και Σκόπελος.

Ηλίας Παπαδημητρίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου