ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράταση έκτακτης ανάγκης για τη Σκόπελο

παράταση-έκτακτης-ανάγκης-για-τη-σκόπ-625005

Παρατείνεται έως τον Ιούνιο του 2017 η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο δήμο Σκοπέλου, με απόφαση της Πολιτικής προστασίας, μετά το επείγον αίτημα για εξάμηνη παράταση, που υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το επείγον αίτημα υποβλήθηκε λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2015 στο νησί, δεδομένου ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έληγε στις 23 Δεκεμβρίου του 2016.

Σχολιάζοντας την απόφαση παράτασης, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, επεσήμανε ότι είναι σημαντική, διότι «τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, που είχαν ανατεθεί, λόγω της τουριστικής περιόδου, εκτελούνταν με πολύ αργούς ρυθμούς, σχεδόν είχαν σταματήσει, και δεν έχουν ολοκληρωθεί» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. Παράλληλα «λόγω καθυστέρησης στις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων αρμόδιων Υπουργείων, η ανάθεση εκπόνησης σχετικών μελετών έγινε καθυστερημένα, και κατ’ επέκταση, η ανάθεση εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα» όπως σημείωσε ο ίδιος.

Τα έργα που αποτελούν μείζονα προτεραιότητα για το Δήμο Σκοπέλου, είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια του Αγνώντα και της Σκοπέλου, και ταυτόχρονα η αποκατάσταση της προσβασιμότητας στις περιοχές Αμπελική, Μύλος και στα Μοναστήρια του νησιού.

Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα λιμάνια οδεύουν προς το τέλος της απαιτούμενης διαδικασίας, καθώς ήδη έχουν σταλεί από το Δήμο Σκοπέλου τα σχετικά δικαιολογητικά στην Αποκεντρωμένη διοίκηση για αδειοδότηση. Στο μεταξύ, πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί έως την αποκατάσταση των προαναφερθέντων λιμανιών, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και πρέπει να υπάρξει απορρόφηση μέρους της χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του έτους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου