ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η ομάδα ΗΙΡΡΟ στο Γυμνάσιο Σκιάθου

η-ομάδα-ηιρρο-στο-γυμνάσιο-σκιάθου-642868

Η θεατρική ομάδα ΗΙΡΡΟ διοργανώνει θεατρική παράσταση για παιδιά την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενο Θωμά Βελισσάρη, κοστούμια Κατερίνας Χατζοπούλου, μάσκες Μάρθας Φωκά, κίνηση Hippo Theatre Group, Χάρης Πεχλιβανίδης, μουσική -σκηνοθεσία – οργάνωση παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης). Παίζουν οι ηθοποιοί Κυριάκος Βλάχος, Μαριάννα Παπασάββα, Κορνηλία Προκοπίου.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών, η τιμή γενικής εισόδου είναι 5 ευρώ και οι συντελεστές απευθύνουν ευχαριστίες στον Πολιτιστικό σύλλογο «H Σκιάθος» για την βοήθεια στη διοργάνωση της παράστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου