ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπολειτουργεί το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου επί τρία χρόνια…

υπολειτουργεί-το-περιφερειακό-ιατρε-664855

Την ανάγκη προκήρυξης θέσεων για μόνιμο προσωπικό στο Περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, με αφορμή το γεγονός ότι απέβη άκαρπη, για μια ακόμη φορά, η προκήρυξη για την πρόσληψη γενικού γιατρού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βαφίνης τονίζει ότι η προκήρυξη αφορά την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης για διάστημα πέντε μηνών, ενώ το ζητούμενο είναι η μόνιμη κάλυψη της θέσης, προκειμένου να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό το Περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, «το οποίο υπολειτουργεί την τελευταία κυρίως τριετία», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχει ένας γιατρός, που μετακινείται εκ περιτροπής από την περιοχή της Θεσσαλίας, ένας αγροτικός γιατρός, μια νοσηλεύτρια, μια χειρίστρια ακτινολογικού και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Κενές παραμένουν, στο μεταξύ, οι θέσεις παιδιάτρου, οδοντιάτρου, παρασκευαστή και μαίας, ενώ παράλληλα έχει λήξει η θητεία του δεύτερου αγροτικού γιατρού, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Περιφερειακό ιατρείο.

Κατά συνέπεια, τη δεδομένη στιγμή υπάρχει ένας αγροτικός και όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου, δεν υπάρχει αντικαταστάτης, διότι καταργήθηκε η υποχρεωτική θητεία για το γιατρό υπαίθρου και έχει καταστεί πλέον προαιρετική.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου έχει θέσει κατ’ επανάληψη τις απόψεις του υπόψη των αρμοδίων, τονίζοντας ότι δυστυχώς, το περιφερειακό ιατρείο υπολειτουργεί τα τρία τελευταία χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση του κόσμου, των κατοίκων της Αλοννήσου.

Τα παραπάνω υπογράμμισε και με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βόλο αλλά και με δεκάδες γραπτά υπομνήματα, που κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους φορείς και τους κυβερνώντες κατ’ επανάληψη, προκειμένου να δοθεί λύση σε καίρια ζητήματα που απασχολούν το νησί.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου