ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλείδωσαν λουκέτα για τα κενά

κλείδωσαν-λουκέτα-για-τα-κενά-666203

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στη Σκιάθο για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο του νησιού. Χθες μαθητές του σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, αιφνιδιάζοντας τους γονείς τους, που ετοίμαζαν συμβολική κατάληψη του σχολικού κτιρίου από σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το Γυμνάσιο μετά τις προχθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων, οπότε και παρέμεινε κλειστό, δεν λειτούργησε χθες. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη και από νωρίς το πρωί κλείδωσαν λουκέτο στη σχολική αυλόπορτα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμμαθητές τους του Γυμνασίου και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκιάθου προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την πληθώρα των κενών ωρών μαθημάτων στο σχολείο τους. Δύο μήνες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Σκιάθου, το σχολικό πρόγραμμα γίνεται ακόμη με κενές ώρες. Υπάρχουν 12 ώρες κενές στα γερμανικά, 9 στα καλλιτεχνικά, 18 στη γυμναστική, 3 στη βιολογία και 7 στην τεχνολογία.

Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα καλλιτεχνικών, για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει γυμναστής στο σχολείο, ενώ πρόπερσι δεν είχαν κάνει ούτε μάθημα μουσικής.

Οι μαθητές κάνουν μάθημα είτε με ενδιάμεσες ώρες κενές, είτε σχολάνε στις 11:30 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

Οι μαθητές έχουν αντιδράσει με όλα τα μέσα, αλλά το πρόβλημα με την κάλυψη των κενών ωρών στο σχολείο τους δεν έχει λυθεί. Αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη.

Σήμερα, στο πλευρό τους θα είναι και οι γονείς τους που είχαν λάβει απόφαση για συμβολική κατάληψη του σχολείου, αλλά τους πρόλαβαν τα παιδιά τους. «Θέλουμε τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο. Αλλά δυστυχώς είτε κάνουν κατάληψη είτε όχι χάνονται πολύτιμες ώρες μαθημάτων», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκιάθου, Μάγια Παπαθέου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου