ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατάληψη σχολείου από γονείς

κατάληψη-σχολείου-από-γονείς-667266

Πριν κλειδώσουν μαθητικά λουκέτα, οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου κλείνουν πρώτοι τη σχολική αυλόπορτα και προχωρούν σε κατάληψη του σχολείου. Την απόφαση έλαβαν στην προχθεσινή γενική τους συνέλευση, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του σχολείου και τις δεκάδες ώρες μαθημάτων που χάνουν εξαιτίας των ελλείψεων σε καθηγητές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Σκιάθου ετοιμάζεται να ενώσει τη φωνή της με τους μαθητές σε όλη τη χώρα, που προγραμματίζουν μαζικές καταλήψεις και πορείες την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα, την ερχόμενη Παρασκευή, οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν το σχολείο διαμαρτυρόμενοι για τις κενές ώρες καθηγητών, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δύο μήνες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Σκιάθου, το σχολικό πρόγραμμα γίνεται ακόμη με κενές ώρες. Υπάρχουν 12 ώρες κενές στα γερμανικά, 9 στα καλλιτεχνικά, 18 στη γυμναστική, 3 στη Βιολογία και 7 στην τεχνολογία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου, κ. Μάγια Παπαθέου, οι μαθητές κάνουν μάθημα είτε με ενδιάμεσες ώρες κενές, είτε σχολάνε στις 11:30 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

«Είμαστε πολύ θυμωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια», ανέφερε η κ. Παπαθέου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, στο σχολείο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν διδάσκονται καλλιτεχνικά. «Τα τριτάκια που θα αποφοιτήσουν φέτος δεν θα έχουν κάνει ούτε μία ώρα καλλιτεχνικών», επεσήμανε. Για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει γυμναστής στο σχολείο, ενώ πρόπερσι οι μαθητές δεν είχαν κάνει ούτε μία ώρα μουσικής.

Οι γονείς έχουν κάνει όλα τα βήματα. Εχουν στείλει επιστολές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ η κ. Παπαθέου έχει παραστεί και σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ προκειμένου να εκθέσει το πρόβλημα.

Οι μαθητές χάνουν πολύτιμες ώρες μαθημάτων, άλλα μαθήματα δεν τα διδάσκονται καν καθώς θέσεις ειδικοτήτων δεν συμπληρώνονται μέσα στη σχολική χρονιά, ενώ ταυτόχρονα, τις κενές ώρες των μαθημάτων, δημιουργείται όχληση και για το συστεγαζόμενο Λύκειο. Αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα ζητώντας την άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου