ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβείο οικολογικής ευαισθησίας

βραβείο-οικολογικής-ευαισθησίας-672372

Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στην πλούσια συλλογή βραβείων για την Αλόννησο σε αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Αλόννησος τιμήθηκε με το Silver Βραβείο στην κατηγορία Απόρριψης Αποβλήτων στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων Best City Awards, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.

Τόσο η συγκεκριμένη βράβευση όσο και προηγούμενες, όπως η «Quality Coast» η «Green Destinations» η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» και άλλες διακρίσεις, δικαιώνουν τις προσπάθειες του προορισμού που άρχισαν με πρωτοβουλίες του Δημάρχου. Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην προβολή και εξωστρέφεια του παραδεισένιου νησιού των Σποράδων σε εγχώρια και διεθνή κλίμακα, με έμφαση στον ποιοτικό Τουρισμό, που αναζητά, πλέον, προορισμούς που έμπρακτα είναι φιλικά προσκείμενοι στο Περιβάλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου