ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανησυχία για ενδεχόμενη απόσυρση του flying cat 5 από τη γραμμή των Σποράδων

ανησυχία-για-ενδεχόμενη-απόσυρση-του-fly-673985

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα νησιά των Βορείων Σποράδων πληροφορίες για ενδεχόμενη προσωρινή απόσυρση του Flying cat 5 από τη γραμμή Βόλου -νησιών στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο, σχετική ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι δήμαρχοι των τριών νησιών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέταξαν κοινή επιστολή, την οποία απέστειλαν χθες στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaways, Αντώνη Αγαπητό, επισημαίνοντας ότι, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα δημιουργηθούν σειρά προβλημάτων στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Παράλληλα καλούν τους υπεύθυνους της εταιρείας να επανεξετάσουν το θέμα, «προκειμένου να αποφευχθεί η απομόνωση των κατοίκων και των τριών νησιών», όπως επισημαίνουν στην κοινή επιστολή.

Κοινή θέση των δημάρχων Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, είναι ότι η παραπάνω εξέλιξη είναι δυσάρεστη και για τα τρία νησιά.

Στην κοινή επιστολή των τριών δημάρχων επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται αναχώρηση του Flying cat 5 στις 31/10/2016 χωρίς να αντικατασταθεί από παρόμοιο σκάφος, εάν αυτό ισχύει, μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών στα νησιά μας εν όψη του χειμώνα καθώς, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μας συνήθως είναι έντασης 6-8 Bf» .

Επιπροσθέτως, οι τρείς δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν ήδη διατυπώσει τηλεφωνικά τις ενστάσεις τους, απέναντι στην εταιρεία, τονίζουν ότι «τα Flying cat 5 και 6 είναι αξιόπλοα έναντι άλλων σκαφών και μπορούν να ταξιδεύουν έως 8 Bf καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες μετακινήσεων των επιβατών από Βόλο – Αλόννησο και αντίστροφα για την κάλυψη των εμπορικών, κοινωνικών, ιατρικών, αθλητικών και πολλών άλλων αναγκών».

Κατά συνέπεια, ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Εταιρείας «εάν υπάρχει στα άμεσα σχέδιά σας η απόσυρση των πλοίων τύπου FLYINGCAT από την γραμμή Βόλου – Αλοννήσου, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας προκειμένου να αποφευχθεί η απομόνωση των κατοίκων και των τριών νησιών».

Παράλληλα, με αφορμή το κλείσιμο της θερινής περιόδου, διατυπώνουν θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Hellenic seaways για την συνεχή στήριξη των νησιωτικών δήμων, με την παροχή δωρεάν εισιτήριων στα οργανωμένα «famtrips» και « presstrips» που πραγματοποιούνται στα νησιά των Β. Σποράδων στα πλαίσια στοχευόμενων ενεργειών με σκοπό την προβολή στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς επίσης για την παροχή δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων στους δημότες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Η εταιρεία σας με την πολύχρονη δραστηριοποίηση στα νησιά μας έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας», υπογραμμίζεται στην επιστολή των τριών δημάρχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου