ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κενή η θέση γεωπόνου στα νησιά

κενή-η-θέση-γεωπόνου-στα-νησιά-679780

Πάγιο αίτημα αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η κάλυψη της θέσης του Γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου, που παραμένει κενή οκτώ και πλέον χρόνια.

Το ίδιο αίτημα έχει κατ’ επανάληψη θέσει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, επισημαίνοντας σε όλους του τόνους την αναγκαιότητα επίλυσης ενός προβλήματος, το οποίο απασχολεί επί σειρά ετών τους δεκάδες καλλιεργητές των νησιών.

Στο μεταξύ, ο Αγροτικός Σύλλογος Σκοπέλου έκανε πράξη ένα φιλόδοξο στόχο, το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο εγκαινιάστηκε προχθές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ανοίγοντας ένα νέο, σημαντικό κεφάλαιο στην τοπική οικονομία.

Τόσο ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, Γιάννης Τραχανάς, αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα, το κενό που υπάρχει στο Γραφείο Αγροτικής ανάπτυξης των νησιών, ζητώντας τη συνδρομή του κ. Αγοραστού, προκειμένου να δοθεί λύση.

«Αν ο Συνεταιρισμός ισχυροποιηθεί οικονομικά, θα προσλάβουμε με ίδια έξοδα γεωπόνο, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες στους καλλιεργητές και την ενημέρωση που υποχρεούται να παρέχει η πολιτεία και είναι αναγκαία και στα τρία νησιά» όπως ανέφερε ο κ. Τραχανάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Βασικός στόχος του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σκοπέλου είναι καλυφθεί το κενό μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι έχουν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις και κατά συνέπεια δεν αναπληρώνονται τα κενά που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδότησης.

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αύξησης της παραγωγής ελαιολάδου στο νησί και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που κατείχε διαχρονικά κυρίαρχη θέση στην τοπική οικονομία. «Είναι βασικό να «παντρέψουμε» τον τριτογενή τομέα, δηλαδή τον τουρισμό, με τον πρωτογενή, δηλαδή την αγροτική παραγωγή, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού και να προωθηθεί, στη συνέχεια και σε άλλες αγορές, το ελαιόλαδο της Σκοπέλου» επισημαίνει ο κ. Τραχανάς. Παράλληλα ο ίδιος, υπενθυμίζει ότι η αγροτική παραγωγή υπήρξε ανέκαθεν κομβικός παράγοντας ανάπτυξης για το νησί και είναι σημαντικό, σε εποχές οικονομικής ύφεσης, να επανακτήσει τη θέση που του αρμόζει, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, υπό την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί η θέση του γεωπόνου, που είναι, σε κάθε περίπτωση, αναγκαία .

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου