ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τουριστική αναβάθμιση της Αλοννήσου

τουριστική-αναβάθμιση-της-αλοννήσου-679810

Η προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, επισημάνθηκε ιδιαιτέρως στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.

Οι συνεργάτες της TÜV AUSTRIA HELLAS για την επιθεώρηση κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων στις Βόρειες Σποράδες πραγματοποίησαν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κατάταξη Τουριστικών Καταλυμάτων σε κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών: Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ο ρόλος των διαπιστευμένων φορέων πιστοποίησης».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αθανάσιος Ζλατούδης, Σύμβουλος Διεθνούς Φιλοξενίας και Διοίκησης Τουρισμού (AZ Consulting) και Επικεφαλής της Ομάδας Επιθεωρητών Καταλυμάτων, ενώ συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η Ζαφειρούλα Αναγνώστου και ο Παναγιώτης Κόλλιας, πιστοποιημένοι επιθεωρητές καταλυμάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μεταξύ άλλων: Το ισχύον σχετικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο με εστίαση στις υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και στα βαθμολογούμενα κριτήρια. Ο προσδιορισμός του ρόλου των διαπιστευμένων φορέων στην διαδικασία για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών. Η συμβολή στη προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και υπηρεσιών της χώρας μας καθώς και η διασφάλιση που παρέχει το ισχύον πλαίσιο στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες του νησιού, μέλη του ΔΣ Αλοννήσου, μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η κινητοποίηση του προεδρείου της Ενωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και στήριξη των μελών της.

Οι συνεργάτες – πιστοποιημένοι Επιθεωρητές Καταλυμάτων της TÜV AUSTRIA HELLAS για τις Βόρειες Σποράδες είναι οι : Αθανάσιος Ζλατούδης Επικεφαλής (Σκιάθος), Ζαφειρούλα Αναγνώστου (Αλόννησος), Παναγιώτης Κόλλιας (Σκιάθος), Γεώργιος Λάζος (Σκιάθος) και Ηλίας Μακαρατζής (Σκόπελος).

Υπενθυμίζεται ότι ο παραπάνω φορέας είναι από τους πρώτους διαπιστευμένους για τις υπηρεσίες Κατάταξης Καταλυμάτων και αναγνωρισμένος φορέας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη διενέργεια επιθεωρήσεων Κατάταξης Καταλυμάτων.

Οι διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης διατυπώνουν ευχαριστίες στους : «Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιδήμαρχο Αγγελο Αργυρίου, τον πρόεδρο του ΔΣ Παναγιώτη Τσουκανά και τα μέλη του Σώματος, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α Δημήτρη Χρήστου για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τον Ευάγγελο Αναγνώστου και την Χαρίκλεια Θεοδώρου, πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, αντίστοιχα, της Ενωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου για τη στήριξη της όλης εκδήλωσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου