ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας στη Σκιάθο

ο-δρ-ευθύμιος-λέκκας-στη-σκιάθο-708413

Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα τεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στη Σκιάθο, με εισηγητή τον κορυφαίο επιστήμονα Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο «Σκιάθος Παλάς», διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Βάση ετοιμότητας Σκιάθου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», Θόδωρος Τζούμας, ανέφερε ότι : «Ο Δρ. Λέκκας είναι διεθνής προσωπικότητα, είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών και η εκδήλωση διοργανώνεται στη Σκιάθο, όπου έχουν σημειωθεί σεισμοί και φυσικές καταστροφές από πυρκαγιές στο περιβάλλον».

Ο τίτλος της ομιλίας του διακεκριμένου Πανεπιστημιακού είναι οι «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων» με έμφαση στις πυρκαγιές και τους σεισμούς και σε συνάρτηση με το ρόλο του ενεργού πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό έργο του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.α. Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητική εργασία στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία και στο Νεπάλ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου