ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πληγέντες Σκοπέλου: Περιμέναμε περισσότερα από την πολιτεία

πληγέντες-σκοπέλου-περιμέναμε-περισ-791267

Την πεποίθηση ότι δεν δίνουν λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, διατυπώνουν επαγγελματίες της Σκοπέλου, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις που υπογράφηκαν πρόσφατα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Με δηλώσεις τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πληγέντες της Σκοπέλου τονίζουν ότι δεν δίνονται επί της ουσίας λύσεις σε θεμελιώδη ζητήματα όπως οι αποζημιώσεις και η προσωρινή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ καθιστούν σαφές ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου πληγέντων της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος καθιστά σαφές ότι οι πληγέντες θα επιμείνουν στο ζήτημα της προσωρινής εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ, παρά την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης.

Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι οι ρυθμίσεις που κοινοποιήθηκαν πρόσφατα δεν ήταν οι αναμενόμενες για τους πληγέντες της Σκοπέλου, ενώ εξηγεί ότι «όπως είχαμε αναφέρει στον κ. Αλεξιάδη, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα δημιουργούσε αποθεματικό, το οποίο θα επενδύαμε στις επιχειρήσεις μας, προκειμένου να σταθούμε στα πόδια μας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, το αίτημά μας δεν έχει γίνει δεκτό. Από τον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις, προκειμένου να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας και το πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων μας, έως ότου επιλυθούν».

Οι πληγέντες εκφράζουν εν μέρει την απογοήτευσή τους, με το σκεπτικό ότι τα βασικά αιτήματα παραμένουν σχέδια επί χάρτου μέχρι στιγμής. Ο γραμματέας του Συλλόγου πληγέντων, Γιάννης Προβιάς, σημειώνει από την πλευρά του ότι εν μέρει οι ρυθμίσεις ακουμπούν στα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί αλλά το πλέον βασικό είναι οι αποζημιώσεις, διότι δεκάδες καταστήματα του νησιού έκλεισαν μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της αποκατάστασης των ζημιών, συνεπεία οικονομικής αδυναμίας. «Μας είχαν υποσχεθεί ειδική ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ λόγω καταστροφής αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος επαγγελματίας.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται η άποψη του δημάρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη, ο οποίος αναφέρει ότι «είναι μια ελάφρυνση, αλλά δεν γίνεται κάποια ειδική μεταχείριση γι’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να βοηθηθούν. Περιμέναμε πιο γενναία την επέμβαση της πολιτείας για να φύγει το βάρος από τις επιπτώσεις της πλημμύρας. Είμαστε σε επαφή με το σύλλογο των πληγέντων για να συντονιστούν τα περαιτέρω βήματά μας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο περιμέναμε» καταλήγει ο κ. Βασιλούδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου