ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοφιλή νησιά για οικογενειακές διακοπές Σκιάθος και Αλόννησος

δημοφιλή-νησιά-για-οικογενειακές-δια-793470

Δύο νησιά των Βορείων Σποράδων, η Σκιάθος και η Αλόννησος, καταγράφονται στη λίστα της Telegraph με τα δεκατέσσερα καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογένειες. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που μπορούν να προσφέρουν αξέχαστες διακοπές σε οικογένειες με παιδιά είτε προτιμούν όμορφες αμμουδιές είτε θαλάσσια σπορ.

Τα δεκατέσσερα καλύτερα νησιά είναι: Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα, Παξοί, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Πάρος, Μύκονος, Μήλος, Σαντορίνη, Αμοργός, Νάξος, Σκιάθος και Αλόννησος.

Επαγγελματίες και φορείς της Σκιάθου υπογραμμίζουν ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη η τουριστική απήχηση που έχει το νησί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και όπως είναι προφανές, αποδίδουν τα δεκάδες αφιερώματα αλλά και οι προσπάθειες προβολής της Σκιάθου μέσα από τη συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω δεδομένα, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η σημαντική θέση που καταλαμβάνει η Αλόννησος ανάμεσα στα καλύτερα Ελληνικά νησιά που προσφέρονται για διακοπές, είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση της προβολής του νησιού. «Θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε γνωστό το νησί σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη, όχι μόνο της Ευρώπης και αυτό φαίνεται διότι έχουμε πάρα πολλές διακρίσεις στις προτιμήσεις των τουριστών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά ότι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλοννήσου είναι το περιβάλλον, οι καθαρές και ποιοτικές παραλίες, οι οποίες έχουν αποσπάσει διεθνείς πρωτιές, η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την προστασία του. «Ολα τα παραπάνω συντελούν για να έχεις ένα νησί, το οποίο έχει μια ιδιαιτερότητα έναντι κάποιων άλλων περιοχών» σημειώνει ο κ. Βαφίνης.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλοννήσου θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, μια σειρά από δραστηριότητες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τη νέα χρονιά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου