ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νοτιοαφρικανοί επενδυτές στις Σποράδες

νοτιοαφρικανοί-επενδυτές-στις-σπορά-810926

Αυξημένο είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον εν δυνάμει επενδυτών από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νοτίου Αφρικής, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του real estate τονίζουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι αξιοσημείωτο, διότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη Σκιάθο μεταφράζεται σε πρόθεση αγοράς εκτάσεων, προκειμένου να ανεγερθούν στο μέλλον πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, ενώ για τη Σκόπελο, αντίστοιχα, στην πρόθεση αγοράς ακινήτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Είναι προφανές ότι διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των ένθερμων φίλων των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σεβαστά χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονται από 250.000 έως 1 εκατομμύριο ευρώ κατά περίπτωση.

Οι ενδιαφερόμενοι, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων, απευθύνονται σε τοπικά κτηματομεσιτικά γραφεία, αναζητώντας μεθοδικά, με προσοχή και υπομονή, την έκταση ή το ακίνητο της επιλογής τους.

Στη Σκιάθο ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν να αγοράσουν εκτάσεις – φιλέτα άνω των 14 στρεμμάτων, προσβλέποντας, όπως προαναφέρθηκε, στην μελλοντική ανέγερση πολυτελών ξενοδοχείων.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ζεϊμπέκης, ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου στη Σκιάθο, υπογραμμίζει ότι «οι ενδιαφερόμενοι έρχονται από διάφορες χώρες, ακόμη και από μακρινές, διαθέτοντας από 500.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο, προκειμένου να αγοράσουν την έκταση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους». Το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό καθίσταται εντονότερο το τελευταίο δίμηνο, ενώ όπως εκτιμάται, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται διάφορες τουριστικές περιοχές ανά την Ελλάδα, έως ότου λάβουν τη μεγάλη απόφαση.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει από τη γειτονική Σκόπελο η Δάφνη Γιέγκι-Χλιβερού, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο καθίσταται εντονότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Τα ποσά που επιθυμούν να δαπανήσουν ξένοι επενδυτές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να αγοράσουν ακίνητο στη Σκόπελο, κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ οι εν δυνάμει επενδυτές είτε έχουν γνωρίσει το νησί μέσα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές είτε διαδικτυακά.

Αγγλοι, Ολλανδοί, Σέρβοι αλλά και Νοτιοαφρικανοί, επιθυμούν να επενδύσουν στη Σκόπελο, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Χλιβερού, εργαζόμενη σε επιχείρηση real estate της Σκοπέλου, τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, βρίσκονται κατά κανόνα μέσα στον οικοδομικό ιστό της χώρας του νησιού αλλά και ευρύτερα.

Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τη Σκόπελο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς έχουν εντοπίσει το ακίνητο της επιλογής τους, και βρίσκονται σε διαπραγμάτευση της τιμής, προκειμένου να ακολουθήσει το επόμενο καθοριστικό βήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου