ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομιλητής στη Σκιάθο ο Δ. Μάρδας

ομιλητής-στη-σκιάθο-ο-δ-μάρδας-842303

Σε διημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη

Στη Σκιάθο αναμένεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του δήμου Σκιάθου και θα συμμετάσχει στη διημερίδα που διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου και αύριο Κυριακή 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων.

Στόχος της διημερίδας με τίτλο «Η Στρατηγική Ενίσχυσης Υποδομών Τουριστικής Ανάπτυξης Σκιάθου», στην οποία θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο κ. Μάρδας, είναι η ανάδειξη και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί, το οποίο πέρα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, διαθέτει πολλές ακόμη αρετές. Κατά συνέπεια, θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός των νέων υποδομών για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα θα αναλυθούν από τους αρμόδιους φορείς, οι προοπτικές ανάπτυξης και τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού κρουαζιέρας και του τουρισμού yachting. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014- 2020, για τις επιδοτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων και για τις δυνατότητες ανάπτυξης όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς επίσης και η αξιοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες ξεκινούν σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου στις 6 μ.μ. με ομιλία του δημάρχου Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνου, χαιρετισμούς και ομιλίες πολιτικών και φορέων. Η πρώτη ενότητα που θα αναπτυχθεί επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «Στρατηγικός Σχεδιασμός – Κρουαζιέρα – Yachting». Ο υφυπουργός εξωτερικών θα μιλήσει με θέμα «Η εξωστρέφεια της Ελληνικής πολιτικής στις Επενδύσεις και το Τουρισμό», ενώ εκπρόσωπος της Δαίδαλος Μελετητική θα αναλύσει το «Στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης τουριστικών Υποδομών».

Η Αναστασία Μαρκάτου, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση τουριστικών λιμένων υπουργείου Τουρισμού, θα αναλύσει τη δημιουργία δικτύου τουριστικών λιμένων, ενώ ο Διογένης Βγενόπουλος, Γραμματέας της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού θα εισηγηθεί την ανάπτυξη τουρισμού yachting και πολυτελούς κρουαζιέρας.

Σημαντικό πεδίο ανάπτυξης αποτελούν παράλληλα για το νησί οι «Ιστιοπλοϊκές διαδρομές αναψυχής» για τις οποίες θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Μαζαράκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), καθώς και ο τουρισμός κρουαζιέρας, για τον οποίο θα μιλήσει ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος ένωσης εφοπλιστών Κρουαζιέρας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν σήμερα, συγκαταλέγονται, παράλληλα, «η φέρουσα ικανότητα νησιών και οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας» με εισηγήτρια την Εύα Στεφανιδάκη, από το Εργαστήριο διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών επιχειρήσεων Παν. Αιγαίου, η δημιουργία υποδομής ναυδέτων για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, από το μελετητή Νίκο Τράκο και το «Αεροδρόμιο Σκιάθου και συντονισμένες μεταφορές» από τη Δέσποινα Τσούκα, Δ/ντρια ΥΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου