ΣΠΟΡΑΔΕΣ

43 άπορα παιδιά απέκτησαν καινούργια παπούτσια

43-άπορα-παιδιά-απέκτησαν-καινούργια-πα-11017

Σαράντα τρία ζευγάρια παπούτσια διένειμαν η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ηλικίας 2 έως 17 ετών.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με τη βοήθεια της Ματούλας Χονδρονικολή, η οποία εργάζεται στο Κ.Υ. και είναι συνεργάτης του Συλλόγου σε θέματα υποστήριξης των αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Για τη βοήθειά της στη δράση, ο Σύλλογος ευχαριστεί τη Δανάη Δελακουβία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», είχε επιδιώξει τη συνεργασία από το 2015, όταν η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» επιλέχθηκε ως ο επίσημος συνεργάτης της TOMS και γίνεται ένας από τους 100 Giving Partners της TOMS παγκοσμίως, στοχεύοντας να προσφέρει καινούρια ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ενωση έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 160 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δημοσίων Φορέων, που περιθάλπουν άπορα παιδιά ανά την Ελλάδα, με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια σε κάθε παιδί σε ανάγκη.

Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε τις διανομές δωρεάν παπουτσιών από τις αρχές Μαΐου του 2015 και ως τώρα έχουν μοιραστεί περισσότερα από 25.000 ζευγάρια παπούτσια σε φορείς στην Αττική, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, την Κρήτη, τη Σάμο, την Κέρκυρα, την Ηπείρο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά που δέχθηκαν μεγάλο κύμα προσφύγων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σκοπός της συνεργασίας είναι να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού και να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε στο σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από τη χρήση χρησιμοποιημένων ή ακατάλληλων παπουτσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου