ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολα έτοιμα για το Skiathos Palace Cup

ολα-έτοιμα-για-το-skiathos-palace-cup-11881

Στις 6 Μαΐου σαλπάρουν τα ιστιοφόρα από τις Κουκουναριές

Ολα είναι έτοιμα για το πρώτο προειδοποιητικό σήμα των αγώνων την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11 το πρωί. Οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του τοπικού Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου μέσα από στενή συνεργασία και πολλές ώρες δουλειάς, θα φιλοξενήσουν ένα πρωτάθλημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο στο μοναδικό σκηνικό των Κουκουναριών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αγωνιστικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας (ISAF) για να το αναγνωρίσει και να του δώσει το gradeπου απαιτείται ώστε οι αγωνιζόμενοι να μαζέψουν τους πολυπόθητους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη του match racing.

H προσπάθεια του ΝΟ Σκιάθου να γνωρίσει στους σκιαθίτες την ιστιοπλοΐα, με όχημα το Skiathos Palace Cup, παίρνει σάρκα και οστά την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 17:00, όπου μετά τα τελευταία match της ημέρας, όποιος θέλει, θα μπορεί να ανεβαίνει στα σκάφη και να κάνει ιστιοπλοΐα μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές. Φυσικά, όλο το τριήμερο των αγώνων, το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό και όσοι βρεθούν στις Κουκουναριές θα το απολαύσουν.

O εκπαιδευτής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και υπεύθυνος για το Match Race Academy, του πρώτου κέντρου καλλιέργειας του Match Racing στη χώρα, Ακης Τσαρούχης σε δηλώσεις του στον Τύπο τόνισε ότι η διοργάνωση με ένα πλούσιο aprèssailπρόγραμμα εκδηλώσεων αλλά και με προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες υπόσχεται να κάνει τους πάντες να διασκεδάσουν μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Από την πλευρά του εξάλλου ενόψει της διοργάνωσης ο Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου, Βασίλης Σαρρής, ανέφερε πως «στόχος μας είναι το να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις κάθε είδους στο νησί μας. Θέλουμε να κάνουμε την ιστιοπλοΐα τη νέα ενασχόληση όλων των παιδιών του νησιού και όραμά μας είναι μια θάλασσα γεμάτη με πανάκια όλο το χρόνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου