ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε αναμονή του πρώτου τσάρτερ

σε-αναμονή-του-πρώτου-τσάρτερ-16060

Πυρετώδεις προετοιμασίες των ξενοδόχων στα νησιά – Αυξητική τάση αναμένεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Με την πρώτη πτήση τσάρτερ από το Αμστερνταμ ανοίγει αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου, η αυλαία της νέας σεζόν, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στο μεταξύ, την 1η Μαΐου αναμένονται οι δύο πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία, με 400 περίπου επιβάτες. Με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα, την Πρωτομαγιά και τις πρώτες αφίξεις από το εξωτερικό, οι ξενοδόχοι των νησιωτικών περιοχών διανύουν περίοδο πυρετώδους προετοιμασίας, προκειμένου να υποδεχθούν τους Ελληνες και ξένους τουρίστες που αναμένονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα πρώτα δεδομένα κάνουν λόγο για αυξητική τάση στην φετινή κίνηση για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Ηλίας Πετράκης, παρατηρείται κινητικότητα και στις πτήσεις από Αθήνα προς Σκιάθο.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος πραγματοποιείται καθημερινά πτήση από Αθήνα προς Σκιάθο, και αντίστροφα, μετά την πρωτομαγιά θα προστεθεί δεύτερη γραμμή και μια επιπλέον στη φουλ σεζόν.

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, υπάρχει κινητικότητα ενόψει Πάσχα, ήδη έχουν ανοίξει αρκετά ξενοδοχεία, ενώ μέχρι τις 6 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά το σύνολο των καταλυμάτων του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, εκτιμά ότι θα είναι ικανοποιητική η κίνηση του Πάσχα, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι θετικά, αλλά είναι αναγκαίο το κλίμα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, προκειμένου να επαληθευτούν οι προσδοκίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει, εξάλλου, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία αναφέρει ότι η πληρότητα θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά για τα ξενοδοχεία που θα είναι ανοιχτά λόγω Πάσχα, αλλά σε γενικές γραμμές, εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς οι κρατήσεις από το εξωτερικό. Η ίδια διατηρεί την αισιοδοξία της αλλά τονίζει ότι η γενικότερη τουριστική κίνηση της νέας σεζόν θα κυμανθεί σε μικρότερα ποσοστά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή.

Ανάλογη είναι, τέλος, η τουριστική εικόνα και στην Αλόννησο, καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, η κίνηση από το εξωτερικό δεν είναι η αναμενόμενη. «Ευελπιστούμε, ωστόσο, τονίζει η ίδια, ότι θα αναστραφεί το κλίμα στην πορεία, γιατί τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η τάση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου