ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκπρόσωποι της Volotea στη Σκιάθο

εκπρόσωποι-της-volotea-στη-σκιάθο-60785

Ευρύτερο άνοιγμα σε δύο επίπεδα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό επιχειρείται με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου και στόχο το άνοιγμα ακόμη περισσότερων τουριστικών αγορών προς όφελος του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται το νησί ως τουριστικός προορισμός ενόψει του Πάσχα, ενώ παράλληλα αναμένονται εκπρόσωποι της Ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Volotea και Ιταλοί δημοσιογράφοι τον προσεχή Μάιο στη Σκιάθο, προκειμένου να προωθηθεί το νησί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο στην Ιταλική αγορά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία πραγματοποιεί πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού επί σειρά ετών, και στόχος είναι να ενισχυθεί το κύμα των ξένων τουριστών που προέρχονται από την Ιταλία.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της φετινής σεζόν, ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν προοπτικές να ανοίξουν και άλλοι προορισμοί, με συντονισμένες κινήσεις και πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του νησιού, αιρετούς αλλά και παραγωγικούς.

Η πολυμελής ομάδα από την Ιταλία, στην οποία θα μετέχουν παράλληλα δημοσιογράφοι, θα φιλοξενηθεί στη Σκιάθο για διάστημα πέντε ημερών, ενώ εκτιμάται ότι το νησί θα προβληθεί δεόντως στην Ιταλία μέσω τουριστικών δημοσιευμάτων που θα πλαισιώνονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

«Μας ενδιαφέρουν σίγουρα Ευρωπαικές χώρες που είναι η Γαλλία, Ισπανία, αλλά και πιο μακρινοί, όπως η Αμερική, που είναι ένα καινούργιο στοίχημα για μας» υπογραμμίζει ο κ. Κουκουλάκης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι οι συγκεκριμένοι στόχοι είναι μακροπρόθεσμοι, αλλά κατέχουν υψηλή θέση στην ατζέντα των ξενοδόχων.

Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες προβολής του νησιού και στο εσωτερικό, ενόψει Πάσχα, όπως προαναφέρθηκε, και στο πλαίσιο αυτό προωθούνται διαφημιστικές δράσεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, με επίκεντρο τις ομορφιές του νησιού.

Προοπτικές ευρύτερης ανάπτυξης της Σκιάθου στο εξωτερικό, σε Ευρώπη και Αμερική, δημιουργούνται, παράλληλα, μέσω της συνεργασίας που αναπτύσσεται με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα Πανεπιστήμια της Βοστώνης.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, που έχει επιμορφωτικές και τουριστικές προεκτάσεις, ανοίγει ο δρόμος για σεμινάρια προς όφελος των επαγγελματιών της Σκιάθου και παράλληλα για κοινές δράσεις, που έχουν ως επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του συγκεκριμένου Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το νησί και να αναπτύξουν τουριστικές σχέσεις με τη Σκιάθο, ενώ παράλληλα δημιουργούνται προοπτικές για ανάλογες επισκέψεις Αμερικανών φοιτητών από Πανεπιστήμια της Βοστώνης, στο νησί.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας οι φοιτητές του Αμερικάνικου Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πεδίο του τουρισμού, συμμετέχοντας παράλληλα σε δραστηριότητες και προγράμματα της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Παράλληλα το ίδιο Κολλέγιο διοργανώνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, αντίστοιχα, στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, προωθώντας το νησί στο εξωτερικό. Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, ανοίγει νέα κεφάλαια τουριστικής ανάπτυξης για το νησί του Παπαδιαμάντη, διότι στην ουσία ανοίγει δρόμους πρόσβασης και σε Αμερικάνους φοιτητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου