ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη

αφιέρωμα-στον-παπαδιαμάντη-170835

Ο δήμος Σκιάθου και το Σπίτι – Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Σκιαθίτη λογοτέχνη, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στην επέτειο της εκδημίας του (3 Ιανουαρίου 1911).

Το αφιέρωμα αυτό, που γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί εκδήλωση – θεσμό για το δήμο Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου στις 19.00 και θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του δημάρχου κ. Πρεβεζάνου. Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Σημαδιακός», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη μορφή μιας μικρής παραβολής. Αφορά δύο σημερινούς ήρωες που αιωνίζουν μια στιγμή προσπαθώντας να καταλάβουν αν η αλήθεια εξαργυρώνει την ομορφιά ή αν η ομορφιά είναι το αντίτιμο της αλήθειας.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μελίνα Ζαχαροπούλου, Ιωάννα Σπανού. Θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ιωάννα Σπανού. Καλλιτεχνική εταιρεία ΝΨ. Ακολουθεί θεωρητική παρουσίαση του έργου από τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Ιωάννα Σπανού και διάλογος με το κοινό.

Παράλληλα πρωί της ίδιας μέρας στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου θα τελεστεί μετά τη Θεία Λειτουργία επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και των δύο Αλεξάνδρων της Σκιάθου (Αλ. Παπαδιαμάντη και Αλ. Μωραϊτίδη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου