ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία της Σκιάθου από το Σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί»

εκστρατεία-ενημέρωσης-σε-σχολεία-της-604630

Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία της Σκιάθου από το Σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί»

Το Ειδικό Δημοτικό Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν τον Πρόεδρο και μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» καθώς και αντιπροσωπεία του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Πειρατές Τυφλοί», στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γενικών τάξεων σχετικά με την αναπηρία» που υλοποιούν τα δύο σχολεία.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Λάμπρος Παρασκευάς, ενημέρωσε τους μαθητές για την τυφλότητα, τους εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία όρασης, τον τρόπο που επικοινωνούν με το περιβάλλον τους, πως αυτοεξυπηρετούνται, πως διαβάζουν και γράφουν και απάντησε με πολύ αγάπη σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.

Oι εκπαιδευτικοί του Σωματείου με παιγνιώδη τρόπο έκαναν τους μικρούς μαθητές να έρθουν στη «θέση» των τυφλών πραγματοποιώντας δραστηριότητες προσβασιμότητας με το λευκό μπαστούνι, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές με την εποπτεία της προπονήτριας του Σωματείου παρακολούθησαν επίδειξη goalball και στη συνέχεια συμμετείχαν και οι ίδιοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Παρασκευή Ξηρακιά, δασκάλα Ειδικής Αγωγής διδάχτηκαν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και ότι τα άτομα με αναπηρία δεν είναι άτομα με μειωμένες ικανότητες.

ΕΚ μέρους του σχολείου μάλιστα η ίδια ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα και για αυτή τη μοναδική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά, ευελπιστώντας σε μια διαρκή συνεργασία, ενώ επίσης έκανε αναφορά και σε όσους υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια καθώς αυτή την σημαντική και πολύ διδακτική επίσκεψη στο νησί υποστήριξαν με την χορηγία τους οι Αφοί Δερβένη (Skiathos Palace) και ο υπεύθυνος του πρακτορείου της Hellenic Seeways στη Σκιάθο Νικολάου Βασίλειος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου