ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρεβεζάνος, Βασιλούδης, Βαφίνης οι νέοι δήμαρχοι των Σποράδων

πρεβεζάνος-βασιλούδης-βαφίνης-οι-νέο-373131

Δυναμική επάνοδος του Δ. Πρεβεζάνου ~ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δυναμικά επανέρχεται στο Δήμο Σκιάθου, μετά από δέκα χρόνια, ο επί δεκατρισήμιση χρόνια δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος τις δύο προηγούμενες τετραετίες ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Το προβάδισμα που διεφάνη την πρώτη Κυριακή των εκλογών επιβεβαιώθηκε και από το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης,

δίνοντας στον κ. Πρεβεζάνο, το «πράσινο φως» να αναλάβει και πάλι τα ηνία του Δήμου Σκιάθου, για την επόμενη πενταετία.

Προβάδισμα από την αρχή

Το προβάδισμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Σκιάθος όραμα ζωής» άρχισε να διαφαίνεται στις 8 περίπου χθες το βράδυ, όταν έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα. Στο μεταξύ, από την αρχή της διαδικασίας υπήρχε μια διαφορά της τάξης του 10% μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου υποψηφίου, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Εκατοντάδες ψηφοφόροι του συνδυασμού άρχισαν να προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο του κ. Πρεβεζάνου, από το απόγευμα, λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, αναμένοντας με αγωνία αλλά και χαμόγελο το τελικό αποτέλεσμα.

Γύρω στις 10 το βράδυ ο χώρος εντός αλλά και εκτός του εκλογικού κέντρου του κ. Πρεβεζάνου άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά από πολυάριθμους ψηφοφόρους του συνδυασμού αλλά και πολλούς κατοίκους του νησιού, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν, σε κλίμα ήπιων πανηγυρισμών, τον νικητή της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, ο οποίος ευθύς εξαρχής τόνισε την σημασία του πολιτικού πολιτισμού.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου δέχονταν έως αργά χθες το βράδυ τα συγχαρητήρια πολυάριθμων κατοίκων του νησιού, και των συνεργατών του, οι οποίοι δέχτηκαν με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, υπογράμμισε ότι τον διακατέχουν συναισθήματα «δικαίωσης και ικανοποίησης» διότι επιβεβαιώθηκε στην πράξη το αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού, να επανέλθει σε ένα πόστο το οποίο υπηρέτησε «επιτυχώς επί σειρά ετών» όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Πρεβεζάνος κατέστησε σαφές ότι: «Οπως υπήρξα δήμαρχος όλων, θα συνεχίσω να είμαι και τώρα δήμαρχος όλων» τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαι υπέρ του πραγματικού πολιτικού πολιτισμού και αυτό θα το συνεχίσω και θα το επιβεβαιώσω και θα το αναπτύξω, σε όλο το εύρος, στη διάρκεια της θητείας μου. Δεν θέλω κανένας αντίπαλος, προσέθεσε ο κ. Πρεβεζάνος να αισθάνεται μειονεκτικά απέναντί μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Σκιάθος είσαι εσύ», Γιάννης Πατσάς, ο οποίος κατετάγη δεύτερος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Πρεβεζάνο, όταν άρχισε να διαφαίνεται το τελικό αποτέλεσμα, και τον συνεχάρη για την νίκη του. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» με τον κ. Πατσά.

Ο Χρήστος Βασιλούδης νέος δήμαρχος Σκοπέλου ~ Εκοψε πρώτος το νήμα των επαναληπτικών εκλογών

Επαλήθευση του εκλογικού αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής σημειώθηκε στο δήμο Σκοπέλου, αναδεικνύοντας δήμαρχο για την ερχόμενη πενταετία το Χρήστο Βασιλούδη.

Στην εκλογική αναμέτρηση των δύο φιναλίστ της δεύτερης Κυριακής, ο Χρήστος Βασιλούδης της «Δημοτικής Υπέρβασης» κέρδισε την πρωτιά με 53,37% (1481 ψήφοι) έναντι του Σταμάτη Περίσση του συνδυασμού «Οραμα-Συνεργασία – Ανάπτυξη» με ποσοστό 46,63% (1294 ψήφοι).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Υπέρβαση», Χρήστος Βασιλούδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σήμερα κέρδισε η ενότητα! Δεν υπάρχουν χαμένοι! Σήμερα κέρδισε η Σκόπελος!». Σχετικά με το αποτέλεσμα, ο Χρήστος Βασιλούδης ανέφερε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και πως οι δημότες απαιτούν συνεργασία όλων των παρατάξεων. Επίσης, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του όλους τους Σκοπελίτες και τις Σκοπελίτισσες που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό του και υπόσχεται ότι δεν θα τους απογοητεύσει.

Ο Σταμάτης Περίσσης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ευχαριστώ τον κόσμο που μας τίμησε με την ψήφο τους. Συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή!».

Επίσης, άφησε αιχμές για πρακτικές κομμάτων και παρατάξεων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Υπάρχουν παρατάξεις και κόμματα που έπαιζαν τα πολιτικά τους παιχνίδια τη νύχτα εν κρυπτώ. Μακροχρόνια, η ζημιά τους θα είναι μεγάλη και θα τη δουν στην πορεία!». Επίσης, όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η μείζονα μειοψηφία στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου από την 1η Σεπτέμβρη, ο κ. Περίσσης ανέφερε πως η αντιπολίτευση θα είναι συνεργάσιμη ώστε να δουλέψουν μαζί για το καλό του νησιού.

Ανανέωσε ο Π. Βαφίνης στο δήμο Αλοννήσου ~ Γλέντι με νησιώτικα τραγούδια

Με γλέντι και νησιώτικα τραγούδια υποδέχτηκαν την εκλογική νίκη του Πέτρου Βαφίνη στην Αλόννησο, επιβεβαιώνοντας την πρωτιά που είχε από την πρώτη Κυριακή.

Ο Πέτρος Βαφίνης ανανέωσε τη θητεία του ως δήμαρχος Αλοννήσου για την επόμενη πενταετία παίρνοντας ποσοστό 56,32% (691 ψήφοι) και αφήνοντας πίσω του τον Παναγιώτη Βλάϊκο με ποσοστό 43,68% (536 ψήφοι).

Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν για τη διοίκηση του δήμου της επόμενης πενταετίας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε μαζί».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Βλάϊκος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ανθ’ ημών, Βαφίνης! Ο κόσμος ψήφισε και διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι δήμοι, όπως και οι κυβερνήσεις, έχουν τους κυβερνήτες που τους αξίζει. Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα. Η νέα διοίκηση πρέπει να κάνει όσα υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους. Αν ο δήμαρχος υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί, θα αποδείξει ότι είναι άξιος δήμαρχος και την επόμενη φορά θα τον ψηφίσω και εγώ!». Οσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Βλάϊκος δήλωσε: «Θέλω συναίνεση και όχι διχασμό, καθώς δεν αρμόζει σε μια μικρή κοινωνία. Θα είμαι δίπλα του για να τον βοηθήσω για το καλό του νησιού. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά!».

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν νωρίς και στήθηκε πανηγύρι με νησιώτικα τραγούδια στο προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ενότητα για την πρόοδο – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», του κ. Πέτρου Βαφίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου