ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Στο σφυρί δύο οικίες και τρία διαμερίσματα σε Βόλο και Πήλιο

στο-σφυρί-δύο-οικίες-και-τρία-διαμερίσ-808326

Ψυχρολουσία χθες όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν προγραμματιστεί για να εκτελεσθούν εκποιήσεις πολλών ακινήτων στον Βόλο και το Πήλιο με διεκπεραιωτές πιστοποιημένους συμβολαιογράφους από Λάρισα και Καρδίτσα. Σε τέσσερις από τους πλειστηριασμούς που εκτελέστηκαν υπήρξε αποτέλεσμα. Στη μία πλειοδότης ήταν ασφαλιστική εταιρεία. Στις άλλες ήταν τρεις τράπεζες…

Την ίδια στιγμή αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των οφειλετών δανειοληπτών για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να σώσουν τα ακίνητά τους από την αναγκαστική εκποίηση. Σε μία περίπτωση οι προσπάθειες καρποφόρησαν και την τελευταία στιγμή δόθηκε εντολή και ο πλειστηριασμός ανεστάλη. Δυστυχώς, όμως στις υπόλοιπες, οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα σε τράπεζα περιήλθε τμήμα οικοπέδου έκτασης 572 τετραγωνικών μέτρων στο Πήλιο, στο οποίο υπήρχε ανεξάρτητη διαιρεμένη κατοικία. Το ακίνητο βγήκε στο σφυρί για απαιτητό ποσό οφειλής 30.000 ευρώ. Η αγορά του από την τράπεζα έγινε με τιμή πρώτης προσφοράς αυτή των 50.500 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε χθες κανονικά και κατά τη διάρκειά του κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, αυτή της τράπεζας, που ήταν και η επισπεύδουσα του αναγκαστικού προγράμματος. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι η εκποίηση του ακινήτου ολοκληρώθηκε.

Στα χέρια τράπεζας όμως πέρασε και ένα οικόπεδο έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων, με διώροφη οικία εμβαδού 42 τετραγωνικών μέτρων σε κάθε όροφο, επίσης στο Πήλιο. Η εκποίηση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε για οφειλή 70.000 ευρώ και με τιμή πρώτης προσφοράς 63.000 ευρώ. Η τράπεζα που κίνησε τον πλειστηριασμό, ήταν και αυτή που «χτύπησε» το ακίνητο.

Ακόμη, προσφορά κατατέθηκε και για διαμέρισμα β’ ορόφου πολυκατοικίας στον Βόλο εμβαδού 37 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να ολοκληρωθεί και έτσι να εκποιηθεί το ακίνητο του οφειλέτη.

Κανονικά πραγματοποιήθηκε και ο πλειστηριασμός δυο ακινήτων Ένωσης. Επρόκειτο για ένα διαμέρισμα α’ ορόφου πολυκατοικίας εμβαδού 42,68 τετραγωνικών μέτρων και ένα γραφείο στην ίδια πολυκατοικία εμβαδού 47,3 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία εκποιήθηκαν με τιμές πρώτης προσφοράς 85.000 και 33.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία. Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε και η επισπεύδουσα κατοχύρωσε τα ακίνητα.

Στο μεταξύ, άγονος υπήρξε ο πλειστηριασμός ενός αγροτεμαχίου με κτίσμα, που επρόκειτο να στεγάσει βιοτεχνικό κτίριο σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το ακίνητο ανέβηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με επισπεύδουσα τράπεζα και χθες διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς αυτή των 118.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε για οφειλή ύψους 57.000 ευρώ, δεν υπήρξε όμως ενδιαφέρον.

Επίσης, χωρίς αποτέλεσμα ήταν ακόμη ένας πλειστηριασμός, που αφορούσε σε οικοδομή εμβαδού 220 τετραγωνικών μέτρων, σε περιοχή του Βόλου, που ανέβηκε επίσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά ευτυχώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ανεστάλη η διενέργεια πλειστηριασμού ενοικιαζομένων δωματίων Βολιώτη στο Πήλιο. Ο δανειολήπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες ήρθε σε διακανονισμό με την τράπεζα και έσωσε το ακίνητό του. Ο πλειστηριασμός μετά την εξέλιξη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Επισημαίνεται ότι πλειστηριασμοί ακινήτων του Βόλου είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν και από συμβολαιογράφους της Καρδίτσας, όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου