ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Επενδύσεις αλά «Mamma mia» σε Σποράδες και Νταμούχαρη

επενδύσεις-αλά-mamma-mia-σε-σποράδες-και-ντ-824005

Εντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη χερσαία και νησιωτική Μαγνησία με αφορμή την ταινία «Mamma mia», έντεκα χρόνια μετά τα γυρίσματα σε Νταμούχαρη, Σκιάθο και Σκόπελο, και παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί προσανατολίστηκαν εκτός ελληνικού εδάφους για το σίκουελ της ταινίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, αρκετοί ξένοι τουρίστες, ανάμεσα στους οποίους και Ισραηλινοί, αγοράζουν παλιά πέτρινα σπίτια και τα ανακαινίζουν, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και σε ορισμένες περιπτώσεις για τουριστικούς σκοπούς.

Ο αρχιτέκτονας Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνει τις παραπάνω πληροφορίες, ενώ αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε Σκόπελο και Νταμούχαρη, διότι πολλοί ξένοι είναι επηρεασμένοι από τις εικόνες που είδαν στην ταινία».

Στο μεταξύ, εξίσου έντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για παλιά, πέτρινα σπίτια του Πηλίου, τα οποία ανακατασκευάζονται με βάση το τοπικό παραδοσιακό χρώμα, προκειμένου να αποτελέσουν ονειρεμένο τόπο διακοπών για τους ξένους επενδυτές, τα μέλη των οικογενειών τους και φίλους.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, το ενδιαφέρον των ξένων εν δυνάμει αγοραστών εκδηλώνεται σε δύο διαφορετικούς άξονες, με αφετηρία τις παραθαλάσσιες περιοχές Κατήραγα, Μαράθου και Κριθαριάς, γιατί «έχουν άμεση πρόσβαση από εθνική οδό και είναι εύκολο οδικό δίκτυο, το οποίο έχουν ως ορμητήριο για να επισκέπτονται και το Πήλιο».

Παράλληλα, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη κατηγορία: εκείνη των ενδιαφερόμενων να αγοράσουν παλιά πέτρινα σπίτια στο νότιο και το ανατολικό Πήλιο, τα οποία ανακατασκευάζουν στη συνέχεια, επιλέγοντας κυρίως περιοχές που εξασφαλίζουν ήσυχη διαμονή.

Στη Σκόπελο, ειδικότερα, υπολογίζεται ότι έχουν αγοραστεί από ξένους περισσότερα από 50 ακίνητα, στον απόηχο της ταινίας «Mamma mia», που ανέδειξε το φυσικό κάλλος της περιοχής με φόντο την κινηματογραφική δράση.

«Πολλοί είναι εκείνοι που βλέποντας την ταινία αναγνωρίζουν την περιοχή όπου έχουν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα και επιδιώκουν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, ορμώμενοι από τις ομορφιές της Σκοπέλου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δάφνη Χλιβερού – Γιέγκι, υπεύθυνη του «Skopelos dream properties». Η ίδια υπογραμμίζει ότι αρκετοί ξένοι, Αγγλοι κυρίως, αλλάς και άλλες εθνικότητες, έχουν επενδύσει στη Σκόπελο έχοντας δει την ταινία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται αν περιλαμβάνεται το νησί και στο σίκουελ της ταινίας.

Εντεκα χρόνια μετά, το αγοραστικό ενδιαφέρον πολλών ξένων διατηρείται αδιάπτωτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και την ευρύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου