ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Προνομιούχα εξοχικά στη Σκιάθο

προνομιούχα-εξοχικά-στη-σκιάθο-370130

Στις προνομιούχες ελληνικές περιοχές συγκαταλέγεται το νησί του Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με έρευνα του διαδικτύου Algean Property που διεξήχθη σε 30 περιοχές στην Μεσόγειο και δημοσιεύεται στο Capital.gr, καταγράφοντας υψηλές τιμές για ένα εξοχικό στη Σκιάθο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε μεσογειακούς προορισμούς έχει καταστήσει την αγορά παραθεριστικών ακινήτων ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη μέση απόδοση και το ύψος του εβδομαδιαίου μισθώματος. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν η Σκιάθος, η Ρόδος, η Ελούντα και το Πόρτο Χέλι, προσφέροντας αποδόσεις υψηλότερες του 5%. Στη Σκιάθο, ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, η τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μπορεί να φτάσει τις 4.250 ευρώ και το εβδομαδιαίο ενοίκιο τις 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακόμη εξοχικά στη Χαλκιδική, τη Νίκαια, την Κέρκυρα, την Ίμπιζα, το Σαν Τροπέ, τη Σαρδηνία, τις δαλματικές ακτές, στην Μπούντβα (Μαυροβούνιο), τη Μεσσηνία και την Αθηναϊκή Ριβιέρα διαθέτουν αποδόσεις από 3,1% έως 4,8%. Η κατάταξη της Algean Property ολοκληρώνεται με την Πάφο, τη Μάλτα, την Τουρκία και το Αιγαίο, όπου οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες στο 2,4%.

Τα μεγέθη που καταγράφονται στην έρευνα αφορούν κατοικίες με τρία υπνοδωμάτια, κατ’ ελάχιστον, ιδιωτική πισίνα και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις. Το εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας είναι κατά μέσο όρο 250 τ.μ., ενώ η μισθωτική περίοδος είναι περίπου δώδεκα εβδομάδες.

Στο μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη Σκιάθο, καθώς ξένοι αλλά και Έλληνες διερευνούν την προοπτική αγοράς ακινήτων, τα οποία θα αξιοποιήσουν είτε ως εξοχική είτε ως μόνιμη κατοικία. Καναδοί, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Ευρωπαίοι αλλά και Έλληνες, αναζητούν κατοικίες προς πώληση και διαθέτουν 100 έως 150.000 ευρώ κατά μέσο όρο, χωρίς να λείπουν, ωστόσο και οι εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ζεμπέκης, ο οποίος διατηρεί γραφείο real estate, ο μέσος όρος της τιμής πώλησης ενός ακινήτου στο νησί ανά τετραγωνικό είναι από 1.000 ευρώ και άνω, ενώ η τιμή ανεβαίνει όταν πρόκειται για υπερπολυτελή κτίσματα που έχουν προδιαγραφές έπαυλης και είναι κτισμένα δίπλα στο κύμα, σε περιοχές φιλέτα του νησιού.

Οι τιμές πώλησης του ακινήτου σε αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν εξαψήφιο νούμερο και προσελκύουν το ενδιαφέρον των φίλων της πολυτέλειας. Σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει ο ίδιος, το νησί χρειάζεται τις ανάλογες υποδομές που θα του προσθέσουν υπεραξία και θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου