ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Τα 10 θαύματα της αρχιτεκτονικής για το 2016 [photos]

τα-10-θαύματα-της-αρχιτεκτονικής-για-το-2016-633486

Ο Γκάρντιαν όπως κάθε χρόνο επέλεξε τα δέκα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά έργα σε όλο τον κόσμο.

1. Σε μια εποχή κατά την οποία τα δημόσια κτίρια υποτίθεται ότι είναι διαφανή και φιλόξενα, ένα μονολιθικό κτίριο η νέα πτέρυγα της Tate Modern στο Λονδίνο κερδίζει τις εντυπώσεις. Η δομή και τα υλικά είναι αντιφατικά, τοίχοι από τούβλα και ένας ογκώδης σκελετός από σκυρόδερμα, με παράθυρα που μοιάζουν σχισμές. Θεωρείται το πιο εντυπωσιακό νέο κτίριο του Λονδίνο

1. Tate Modern Switch House, London, by Herzog & de Meuron

2. Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες Lacaton και Frédéric Druot, είναι κατά των κατεδαφίσεων. Ανακαίνισαν στο Μπορντό ένα σύμπλεγμα ακινήτων του 1960 με νέα θέα, βαθιές προσόψεις και μόνο με 65.000 ευρώ ανά σπίτι. Ένα μοντέλο για το πώς και τα μεταπολεμικά κτίρια της Βρετανίας θα μπορούσαν να ανακαινιστούν.

2. Grand Parc, Bordeaux, by Lacaton & Vassal

3.Με επτά χρόνια καθυστέρηση και 10 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό η νέα συμφωνική του Αμβούργου άξιζε την αναμονή. Είναι ένα έργο οργιαστικό σε πειραματισμό υλικών που μοιάζει με θεατρική εμπειρία.

3. Hamburg Elbphilharmonie, by Herzog & de Meuron

4. Στέκεται σε ένα σταυροδρόμι στο κέντρο της Βασιλείας σαν ένα μεγάλο κομμάτι βράχου λαξευμένο από τις Άλπεις. Το νέο Kunstmuseum είναι ένα κτίριο ένα κτίριο που στεγάζει την παλαιότερη δημοτική συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο.

4. Kunstmuseum Basel, by Christ & Gantenbein

5. Ένα παράδειγμα της νέας τάσης στη στέγαση και σε πείσμα της στεγαστικής πολιτικής των Συντηρητικών είναι η πρώτη φάση της αναγέννησης του Μπάκτον στο Κάμντεν που περιλαμβάνει περίπου 50 νέες κατοικίες και αναπτύχθηκε με τη στενή συμμετοχή του συνεταιρίζεσθαι ενός ενεργού μέρους κατοίκων.

5. Bacton Estate, London, by Karakusevic Carson

6. Ένα σπάνιο παράδειγμα μνημείου τρομοκρατικής επίθεσης το Hegnhuset στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, χωρίς να είναι μακάβριο, μεταμορφώθηκε μετά το γεγονός που συγκλόνισε τα θεμέλια της εθνικής ταυτότητας της Νορβηγίας όταν Anders Breivik δολοφόνησε 19 μαθητές, σε ένα ήρεμο περίπτερο αναψυχής.

6. Utøya Hegnhuset, by Blakstad Haffner

7. Μια ευφάνταστη μεταμόρφωση ενός πτωχοκομείου σε κέντρο αστέγων στην Holmes Road, Kentish Town, εξασφαλίζει τη διαβίωση με τη μετατροπή του σε 59 μικροδιαμερίσματα.

7. Holmes Road Studios, London, by Peter Barber

8. Μια φοιτητική εστία που ξεφεύγει από τα όρια της μετριότητας στο Churchill College του Cambridge. Τα δωμάτια είναι διατεταγμένα γύρω από μια κατάφυτη αυλή. Η ξύλινη επένδυσή του μιμείται το τραχύ σκυρόδερμα των γύρω κτιρίων.

8. Cowan Court at Churchill College, Cambridge, by 6a Architects

9. Στη Δυτική Όχθη, το Παλαιστινιακό Μουσείο, με το επότομο προφίλ του έχει θέα σε ένα δάσος από καρυδιές και τη μακρινή προοπτική της Μεσογείου, μεριές απρόσιτες για τους περισσότερους Παλαιστίνιους. Ένα μουσείο στο οποίο γιορτάζεται η ιστορία και ο πολιτισμός, ακόμα και αν άνοιξε χωρίς εκθέματα.

Palestinian Museum, Birzeit, by Heneghan Peng

10.Ένας απίστευτα λεπτός ουρανοξύστης στην άκρη του Σέντραλ Πάρκ, στο 432 Park Avenue είναι το πιο κομψό παράδειγμα της νέας γενιάς των σούπερ-λεπτών ουραξυστών που αυξάνονται σε όλο το Μανχάταν. Το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, στο 425, έχει την απλότητα ενός γιγαντιαίου γλυπτού του Sol LeWitt.

10. 432 Park Avenue, New York, by Rafael Viñoly

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου