ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Είδος προς εξαφάνιση τα μικρά διαμερίσματα

είδος-προς-εξαφάνιση-τα-μικρά-διαμερί-492737

Σε καλύτερη τροχιά από την περσινή η αγορά ακινήτων

Ελλείψεις στα μικρά διαμερίσματα του κέντρου του Βόλου, που διατίθενται προς πώληση με ποσά ύψους 70.000 ευρώ παρατηρεί η αγορά ακινήτων, γεγονός που αποδίδεται στην κινητικότητα του τελευταίου χρόνου, με στόχο την ασφάλιση των καταθέσεων ή την αναζήτηση νέων εισοδημάτων.

Οπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η μεσίτρια Σοφία Χαλκιά, αυτή τη στιγμή στην αγορά ακινήτων υπάρχει κινητικότητα πλην όμως αυτή περιορίζεται σε διαμερίσματα που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, έκτασης μικρών τετραγωνικών μέτρων, τα οποία αποκτούνται είτε για την εξασφάλιση καταθέσεων είτε για την αξιοποίησή τους ως καταστήματα ή για να παρέχουν νέο εισόδημα.

«Οι επενδύσεις που γίνονται είναι έως 100.000 ευρώ με τις περισσότερες να δίνουν βάρος σε διαμερίσματα αξίας έως 70.000 ευρώ. Τα διαμερίσματα με αυτά τα χαρακτηριστικά πλέον άρχισαν να παρουσιάζουν ελλείψεις.

Το δε ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για ενοικίαση διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, με τους εν δυνάμει ενοικιαστές να απαιτούν χαμηλά κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση, ανακαινισμένα διαμερίσματα» συμπλήρωσε η ίδια.

Στο μεταξύ, το πρώτο πεντάμηνο του 2015 φαίνεται να βάζει σε καλύτερη κίνηση την αγορά ακινήτων σε σχέση με το 2014, με κύριο λόγο το φόβο για επικείμενη χρεοκοπία, που οδηγεί αρκετούς να κάνουν επενδύσεις ασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα χρήματά τους.

Στη αγορά ακινήτων Μαγνησίας πλέον πνέει αέρας αισιοδοξίας για τον πρόσθετο λόγο ότι εάν όντως επέλθει τον Ιούνιο μεσοσταθμική μείωση στις αντικειμενικές αξίες, θα δοθούν σημαντικά φορολογικά κίνητρα.

Οι επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες της χώρας αναμένεται να φέρουν σημαντική μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και των φόρων μεταβιβάσεως, γονικών παροχών, κληρονομιάς.

Εκτός από τα προαναφερόμενα, η κ. Χαλκιά τονίζει ότι η μεσοσταθμική μείωση των αντικειμενικών θα ωφελήσει τους αγοραστές, καθώς θα μπορούν να δικαιολογήσουν καλύτερα τις επενδύσεις στο πόθεν έσχες.

Να επισημανθεί ότι η μεσοσταθμική μείωση θα γίνει ανάλογα με τις περιοχές. Για το Βόλο και τη Μαγνησία δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τις αλλαγές.

Οι ξένοι επενδυτές

Σε στάση αναμονής, πάντως, βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές για την αγορά ακινήτων, γεγονός που αποδίδεται στη ρευστή οικονομική, πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Οι ξένοι επενδύτες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτως ή άλλως ενδιαφέρονται περισσότερο για ακίνητα ελεύθερα, αυτόνομα και ανεξάρτητα, που βρίσκονται μακριά από τα κέντρα των πόλεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου