ΕΛΛΑΔΑ

Αυθαίρετα κατεδαφίστηκαν σε παραλίες της Αχαΐας

αυθαίρετα-κατεδαφίστηκαν-σε-παραλίε-754468

Στην κατεδάφιση 20 αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες της Αχαΐας προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Αυθαίρετα κτίσματα κατεδαφίστηκαν στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Μονοδενδρίου και των Βραχνέικων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζει αναφέρει ότι «συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Οι επιχειρήσεις κατεδάφισης, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων, θα συνεχιστούν από τις αρχές του επόμενου χρόνου και σε άλλες περιοχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα πρωτόκολλα κατεδάφισης περιλαμβάνονται υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε περιφέρειες και νομαρχίες ακόμη και επί 20 χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου τόνισε ότι «οι εποχές της ασυδοσίας, που καθένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για προσωπικό όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής των υπολοίπων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου