ΠΟΛΟ

ΕΟΠΕ: «Να μην περάσουν οι μειώσεις»

εοπε-να-μην-περάσουν-οι-μειώσεις-107160
Τον έντονο προβληματισμό για την μείωση των δαπανών για τον αθλητισμό από 99 σε 66 εκατομμύρια ευρώ, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με τη μείωση αυτή, που θα έχει άμεσες καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού, οι αθλητικές ομοσπονδίες και τα στάδια απειλούνται άμεσα με διακοπή της λειτουργίας τους και καθίσταται αμφίβολη η δυνατότητα λειτουργίας ακόμη και των εθνικών ομάδων, αλλά και της ανάπτυξης των αθλημάτων και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Αν ισχύσει η προτεινόμενη μείωση των δαπανών, το 2013 οι αθλητικές ομοσπονδίες κινδυνεύουν να υποστούν μειώσεις μέχρι και 50% της φετινής σημαντικά ελαττωμένης επιχορήγησης, την οποία μάλιστα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα την εισπράξουν ολόκληρη, όπως έγινε και το 2011.
Με τον προϋπολογισμό του 2013 η Πολιτεία αποδεικνύει πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον αθλητισμό. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη εκποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων και κερδοφόρων αλλά και οργανισμών που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού, συντείνει στην επερχόμενη κατεδάφισή του.
Ζητάμε να μην περάσουν οι σχεδιαζόμενες μειώσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει έστω και την τελευταία στιγμή ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι αθλητικοί φορείς και ιδίως οι ομοσπονδίες που διασφαλίζουν τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των αθλημάτων τους, να συνεχίσουν να επιτελούν το σπουδαίο αυτό κοινωνικό έργο και στις σημερινές συνθήκες να βοηθήσουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, δηλώνουμε ότι η ΕΟΠΕ στρατεύεται σε κοινή δράση με τις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίας και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αποτραπεί η καταστροφή του ελληνικού αθλητισμού.

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου