ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: “Κάνουμε μία νέα αρχή”

αφρουδάκης-κάνουμε-μία-νέα-αρχή-116443
Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε για τη νέα αρχή της Εθνικής ανδρών, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον πισωγύρισμα και πως πρέπει να δοθεί βάση στη νέα γενιά.
Ο Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε:
"Για το παιχνίδι δεν χρειάζονται σχόλια. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε από την αρχή. Η εθνική ομάδα έκλεισε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο με τους γεννηθέντες του ’75-’76-’77. Πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Σίγουρα και μετά το 2008 είχαμε δει κάτι αντίστοιχο, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έγινε με μεγάλη σιγουριά γιατί υπήρχαν παίκτες που σε αυτή την ηλικία ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και μπορούσαν να κρατηθούν, πράγμα που φάνηκε καθώς επέστρεψαν τελικά.
Νομίζω πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Πρέπει να δώσουμε βάση στα νέα παιδιά, στη νέα γενιά και για να γίνει αυτό, όπως είπα και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει η Ομοσπονδία να προσπαθήσει να βρει τον καταλληλότερο προπονητή για να αρχίσει να χτίζει αυτή την ομάδα, γιατί μην ξεχνάμε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύς χρόνος, επιμονή, δουλειά, εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα οργάνωση".
Εν συνεχεία μίλησε ο Κώστας Μουρίκης, ο οποίος είπε: "Δοκιμάσαμε νέα πράγματα. Είμαστε καινούρια ομάδα, κάνουμε καινούρια αρχή και έχουμε μέλλον. Μετά την Ολυμπιάδα, ήρθαν νέα παιδιά στην Εθνική, ταλαντούχα, τα οποία παίζουν πολύ καλά. Συνεχίζουμε και έχουμε πολύ μεγάλες βλέψεις. Χρειάζεται καθημερινή και σκληρή δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση παίζουμε χωρίς άγχος. Είναι κάποια παιχνίδια, τα οποία θα μας βοηθήσουν να δεθούμε σαν ομάδα. Οι επόμενες δύο ομάδες, το Μαυροβούνιο και η Κροατία, είναι πολύ καλές. Πάμε και όπου βγει. Υπάρχουν δυνατότητες αρκεί να δουλέψουμε.
Συνεχίζουμε με τον Κώστα Βαμβακάρη. Είναι πάρα πολύ καλός, είμαστε όλοι οι παίκτες μια μεγάλη παρέα μαζί με τον προπονητή. Από εκεί και πέρα, το ποιος θα αναλάβει την ομάδα στη συνέχεια δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Όποιος κι αν είναι προπονητής, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο νερό".
Ο Χριστόδουλος Κολόμβος, σκόρερ τεσσάρων γκολ κόντρα στους Τούρκους, δήλωσε: "Ξεκινάει ένας νέος κύκλος. Μετά από μια Ολυμπιάδα υπάρχει μια ανανέωση και μια νέα αρχή γενικότερα. Ο αγώνας ήταν εύκολος και γνωρίζαμε από πριν ότι, εάν παίξουμε προσεκτικά, θα κερδίσουμε με σχετική άνεση. Πλέον, κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να δεθούμε όλα τα παιδιά μεταξύ μας, αν και γνωριζόμαστε, παρ’ όλο που υπάρχουν μερικοί νέοι στην Εθνική και άλλοι πιο παλιοί. Το κλίμα θα φτιάξει και σταδιακά θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι".
Τέλος, ο Γιάννης Φουντούλης τόνισε: "Από σήμερα ξεκίνησε ένας νέος κύκλος για την Εθνική ομάδα, όπως και για όλες τις ομάδες στο εξωτερικό. Πλέον, βλέπουμε μια πολύ νεανική ομάδα. Η προηγούμενη φουρνιά ήταν μα ομάδα με τεράστιες επιτυχίες και μεγάλη προσφορά στην ελληνική υδατοσφαίριση. Τώρα είναι η δική μας σειρά να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να φτάσουμε στις επιτυχίες που είχε η προηγούμενη ομάδα και γιατί όχι σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Νιώθω απόλυτα καλά. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο πρόσωπο του Κώστα Βαμβακάρη γιατί ήταν μαζί μας τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον κ. Άντριτς. Μας ζήτησε να σεβαστούμε πρώτα τους εαυτούς μας στο παιχνίδι και μας είπε να προσέξουμε κάποια πράγματα, τα οποία πιστεύω κάναμε όπως έπρεπε και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι τελείως διαφορετικό. Παίζουμε με μια ανανεωμένη αλλά πολύ καλή τακτικά ομάδα, με παίκτες που έχουν όλοι τους μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ καλό τεστ, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για δοκιμές. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, λοιπόν, για μας να δείξουμε ότι και σε πολύ δυσκολότερα παιχνίδια μπορούμε να αντεπεξέλθουμε".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου