ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη θέση για την εθνική πόλο γυναικών μετά την ήττα από τη Ρωσία

δεύτερη-θέση-για-την-εθνική-πόλο-γυναι-298475

Την δεύτερη θέση στον Β’ ευρωπαϊκό προκριματικό όμιλο του World League κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Βόλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 13-10 από τη Ρωσία, η οποία, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων, κατετάγη πρώτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ομάδα του Γιώργου Μορφέση. Ρωσία και Ελλάδα θα συμμετάσχουν στα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν στα τέλη του μήνα (29/5–3/6) στο Χουανγκτσού της Κίνας.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-5, 1-3, 4-3

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Κότσια, Ψούνη, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Ελ., Μπίσμπα, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Μαργ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου. Η εθνική είχε 5/10 με παίκτρια παραπάνω, ενώ πέτυχε 2 γκολ με πέναλτι, 1 από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Ρωσία (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Ουστίκινα (Καρνάουκ), Κρίμερ 1, Προκοφίεβα 1, Καλιάγκινα 1, Αντόνοβα Αλ. 1, Μπελόβα, Λισούνοβα 5, Χοχριάκοβα, Τανκέεβα 1, Μπελάγιεβα 2, Ιβάνοβα, Αντόνοβα Ντ 1. Η Ρωσία είχε 3/4 με παίκτρια παραπάνω, ενώ πέτυχε 1 γκολ με πέναλτι, 5 από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα.

Νίκη για την Ολλανδία

Η Ολλανδία νίκησε για δεύτερη φορά στο Βόλο τη Βρετανία, με 8-4, και κατέλαβε την 3η θέση στον Όμιλο, ωστόσο έμεινε εκτός τελικών της διοργάνωσης. Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 4-0, 1-1.

Ολλανδία (Μάουρο Μαουτζέρι): Καμπάουτ Μ. 2, Ρέμερς 2, Σμιτ, Χακβέρντιαν, Φαν ντερ Σλουτ, Στόμφχορστ

Βρετανία (Σιλβέστρε Φέκετε): Σνελ, Γκίμπσον Λ., Γουίνστανλι, Κλέιτον

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρωσία 60-48 15

2. ΕΛΛΑΔΑ 52-41 15

3. Ολλανδία 41-49 6

4. Βρετανία 39-54 0

Στα τελικά της διοργάνωσης (29 Μαΐου–3 Ιουνίου, Χουανγκτσού) έχουν επίσης προκριθεί ΗΠΑ και Καναδάς από την Αμερική, η Αυστραλία από την Ωκεανία και η διοργανώτρια Κίνα, ενώ στον Α΄ Όμιλο της Ευρώπης (Συρακούσες), που ολοκληρώνεται σήμερα (13/5), η βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το τέλος ήταν: Ιταλία 10, Γερμανία 8, Ουγγαρία 7, Ισπανία 5.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Θετικά και ελπιδοφόρα ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης από τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Λιγκ (World League) στο Βόλο, που είχε και ως αποτέλεσμα την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Κίνα. Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε για θετικό ταμείο και τόνισε ότι τα νεαρά κορίτσια που μπήκαν τώρα στην ομάδα μπαίνουν στο πνεύμα των υψηλών απαιτήσεων της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

«Το ταμείο είναι θετικό σε αυτό το Παγκόσμιο Λιγκ, με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Το βάρος αυτής της διοργάνωσης το σήκωσαν οι παλιότερες αθλήτριες, που συμμετέχουν πολλά χρόνια στην εθνική και έχουν εμπειρίες. Αλλά και οι νεότερες δείχνουν να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας Γυναικών, μπαίνουν στο πνεύμα, και οφείλουν και στο μέλλον να προσπαθούν να δηλώνουν την παρουσία τους ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Η διαφορά του σημερινού τελευταίου παιχνιδιού με τη Ρωσία (όπου γνωρίσαμε και την μοναδική ήττα στο τουρνουά), σε σχέση με το προηγούμενο της Παρασκευής, ήταν ότι δεν ελέγξαμε την κόντρα των αντιπάλων και δεχτήκαμε γκολ από λάθη. Αυτό ήταν συνέπεια της κούρασης των πέντε – έξι συνεχόμενων παιχνιδιών και της έντασης. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να γίνονται και οι δύο γύροι της Προκριματικής φάσης συνεχόμενοι σε τέσσερις ημέρες. Η FINA πρέπει να επανεξετάσει κάποια πράγματα όπως αυτό, αλλά και το θέμα της μη πρόκρισης της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει άθλημα που να παίζουν οι ομάδες πρωί και βράδυ για τέσσερις ημέρες συνεχόμενα».

Ο Μορφέσης είπε για τη συνέχεια: «Στόχος μας στην τελική φάση είναι να δούμε κατά πόσο τα νέα πρόσωπα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός παγκοσμίου κόντρα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Η Αλκηστις Αβραμίδου, από τις διακριθείσες της εθνικής, μίλησε για πολύ θετικό απολογισμό στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Ο απολογισμός ήταν πολύ θετικός σε αυτή τη διοργάνωση. Μικρή εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία όπου επηρεασμένες από την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών, υποπέσαμε σε επιπόλαια λάθη. Εχουμε πολλή όρεξη για διάκριση. Η ομάδα έχει πάθος και όλες οι καινούργιες δείχνουν πως μπορεί να είναι άξιες εκπρόσωποι και συνεχιστές της μεγάλης αυτής ομάδας».

Και συνέχισε: «Τα νέα κορίτσια, με τον ενθουσιασμό τους, ανέβασαν την δική μας πεσμένη ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς, μας έδωσαν κουράγιο. Κι εμείς από την πλευρά μας βοηθήσαμε τις μικρότερες να προσαρμοστούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Θα παλέψουμε και στην τελική φάση ένα – ένα παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε διάκριση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου