ΠΟΛΟ

Η πόλη στο επίκεντρο του ναυταθλητισμού

η-πόλη-στο-επίκεντρο-του-ναυταθλητισμ-302281

Μια ακόμη αθλητική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον την πρώτη επιλογή ως διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Πρόκειται για τους αγώνες του προκριματικού τουρνουά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών WORLD LEAGUE που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου έως και την Κυριακή 13 Μαΐου στο κλειστό κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος», με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδας και των εθνικών ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας και της Ολλανδίας.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (Διεύθυνση Αθλητισμού). Εκατό περίπου διεθνείς αθλήτριες υψηλού επιπέδου, επίσημοι παρατηρητές και διεθνείς διαιτητές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα βρεθούν στο Βόλο και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες της πόλης στη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή της εθνικής ομάδας γυναικών συγχρονισμένης κολύμβησης, η οποία θα συνδυάσει την προετοιμασία της ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης με την παρουσία της στους αγώνες επίδειξης κατά την διάρκεια της διοργάνωσης WORLD LEAGUE. Σημειώνεται ότι στην ομάδα συμμετέχουν το ολυμπιακό ντουέτο με τις Πλατανιώτη και Σολωμού και αναπληρωματική τη Βολιώτισσα Κουτίδη αλλά και τις Βολιώτισσες τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή. Όπως είναι γνωστό ο Βόλος θα φιλοξενήσει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, στο οποίο θα λάβουν μέρος περίπου 60 ομάδες και περισσότερες από 700 αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί, κριτές και παράγοντες της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Βόλο βρίσκεται από σήμερα και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δημ. Διαθεσόπουλος συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΕ κ. Ν.Σπηλιωτόπουλο. Αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 09.30 το πρωί ο κ. Διαθεσόπουλος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που συγκαλεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με θέμα τον συντονισμό και την προετοιμασία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της ΚΟΕ, του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξάλλου, στη 1 το μεσημέρι ο κ.Σκοτινιώτης, ο κ.Διαθεσόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Π.Μαβίδης και από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ο Διευθυντής Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου κ. Γιώργος Χρήστου, θα δώσουν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου ενόψει της έναρξης του WORLD LEAGUE Πόλο Γυναικών.

Να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά τη συνέντευξή τύπου, στις 14.00, θα γίνει η ενημέρωση των λαμπαδηδρόμων για τη λαμπαδηδρομία «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Τρίτη 15 Μαΐου.

Για πρώτη φορά έχουν οριστεί ως λαμπαδηδρόμοι 8 εθελοντές συμπολίτες σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς συνολικά του εθελοντικού κινήματος στην πόλη και την τοπική κοινωνία.

Οι Λαμπαδηδρόμοι είναι: Γαλογαύρος Γεώργιος, Γελαγώτης Ιγνάτιος, Ηλιόπουλος Βασίλης, Καρκαλιάς Χρήστος, Κονδράκη Ευδοξία, Λάκκας Σπύρος, Λελούδης Νεκτάριος, Μούτσιου Θεοδώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου