ΠΟΛΟ

Σαρωτικές Ελληνίδες, πέρασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού!

σαρωτικές-ελληνίδες-πέρασαν-στον-τελ-788681

Έτοιμη να γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της είναι η Εθνική πόλο γυναικών!

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα με την Ισπανία, η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έδειξε τη δύναμή της, επικρατώντας με σκορ 11-9 και φουλάρει για την κατάκτηση της κορυφής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει για τρίτη φορά στην ιστορία του το παρών σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, διεκδικώντας το πρώτο χρυσό της ιστορίας της.

Αντίπαλός της θα είναι η ισχυρή Ολλανδία, η οποία νωρίτερα επιβλήθηκε 8-7 της Ουγγαρίας, στον τελικό που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (27/7) στις 23:15.

Κορυφαία για την ελληνική ομάδα ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου, με τρία τέρματα, ενώ οι Ισπανίδες βασίστηκαν επιθετικά στην Ορτίθ Μουνιόζ, η οποία πέτυχε πέντε.

Το ελληνικό σύνολο πάτησε… γκάζι στο δεύτερο οκτάλεπτο και τρία λεπτά πριν το φινάλε του βρέθηκε στο +4 (5-1). Με ένα σερί δύο τερμάτων η Ισπανία μείωσε στα δύο γκολ (5-3), όμως η Ελλάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο και κράτησε τη διαφορά (7-3).

Το ματς πήρε φωτιά για τα επόμενα λεπτά του τρίτου οκταλέπτου. Οι Ισπανίδες βρήκαν απαντήσεις στα γκολ των Ξενάκη, Αβραμίδου και Διαμαντοπούλου, διαμορφώνοντας το 9-6 της περιόδου.

Το σκληρό παιχνίδι κυριάρχησε στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τις Ισπανίδες να μειώνουν στα δύο γκολ (9-7) στο 4,30. Η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε το 10-7, με την Γκαρσία Γοδόι να σκοράρει ξανά για το 10-8.

Η Ελευθεριάδου πέτυχε το γκολ που διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας, τρία λεπτά πριν το τέλος, με την Ορτίθ Μουνιόζ να μειώνει στο τελικό 11-9.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 4-4, 2-3
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1.
Ισπανία (Μίγκελ Όκα): Έστερ, Μπαχ, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μπ.5, Ορτίθ Μ., Γιορέ, Έσπαρ Κ., Πένια, Φόρκα, Χουάλ, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεζ.

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου