ΠΟΛΟ

Νίκη Βόλου… για φίλημα

νίκη-βόλου-για-φίλημα-814511

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ιστορική πρόκριση στα χιαστί παιχνίδια των playoffs που οδηγούν στα δύο εισιτήρια για την Α1 πέτυχε η Νίκη Βόλου, που πήρε την πρώτη θέση στον Α’ Ομιλο της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος της Α2 Υδατοσφαίρισης ανδρών, ο οποίος διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα, που για πρώτη φορά στην επτάχρονη ιστορία της θα παλέψει για ένα εκ των δύο εισιτήριων που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία, αντιμετώπισε τους ΝΟ Πατρών, ΑΕ Χαϊδαρίου και Ηλυσιακό και με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα, θα αγωνιστεί στα μπαράζ για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η Νίκη θα αναμετρηθεί με τον δεύτερο του άλλου ομίλου ΟΦ Θαλάσσης, έχοντας πλεονέκτημα έδρας, με την άνοδο να κρίνεται στις 2 νίκες. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στον Βόλο, το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη, ενώ αν υπάρξει τρίτο, θα γίνει και πάλι στον Βόλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι τρομεροί Βολιώτες… της ανατροπής κέρδισαν τον ΝΟ Πατρών με 8-7 στην πρώτη αγωνιστική (ενώ έχαναν με 7-5 στην τελευταία περίοδο), έχασαν από την ΑΕ Χαϊδαρίου με 9-6 και στο τελευταίο παιχνίδι έκαναν το… θαύμα τους ξανά. Με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, η Νίκη βρέθηκε να χάνει με… 7-5 και με ένα εκπληκτικό σερί 4-0, έκανε το 9-7 και από κει και πέρα δεν έχασε ξανά το προβάδισμα, επικρατώντας εν τέλει με 13-10. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Νίκη Βόλου στο τελευταίο παιχνίδι ήταν ο Αγγελος Μαρτζούχος που σημείωσε 3 κρίσιμα τέρματα για την ομάδα του, ενώ σαφώς από τους Βολιώτες δεν υστέρησε κανένας από τους ηρωικούς υδατοσφαιριστές.

Οι τέσσερις ομάδες που πήραν το εισιτήριο στα χιαστί παιχνίδια των play offs είναι η Νίκη Βόλου, ο ΝΟ Πατρών, ο ΓΣ Περιστερίου και ο ΟΦ Θαλάσσης.

Τεράστια νίκη-ανατροπή επί του ΝΟΠ στην πρεμιέρα

Νίκη – ανατροπή επί του ΝΟ Πατρών πανηγύρισε στην πρώτη αγωνιστική η Νίκη Βόλου, με 8-7 και ενώ η αντίπαλη ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, στο ημίχρονο, με 4-2, ενώ προηγήθηκαν και με 7-5. Ο αγώνας διεξήχθη με χρονόμετρο χειρός, αφού παρουσιάστηκε ξαφνικό πρόβλημα σε αυτό του κολυμβητηρίου. Οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου προσπάθησαν να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Για τη μη ύπαρξη χρονομέτρων των 30 δευτερολέπτων διαμαρτυρήθηκε έντονα η ομάδα της Πάτρας μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όπως και για τη διαιτησία του αγώνα με τη Νίκη Βόλου.

Οι Βολιώτες έφτασαν σε μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι, αφού έφτασαν στην ανατροπή από 7-5 σε 7-8. Η φάση που άλλαξε το ρου του αγώνα έγινε 2:40 πριν το τέλος της αναμέτρησης, όταν ο Παναγιώτης Γκότσης αποβλήθηκε για χτύπημα χωρίς αντικατάσταση με το σκορ στο 7-6. Αυτό σήμαινε πέναλτι και παραπάνω για τη Νίκη Βόλου μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ο Λιμαράκης έκανε τεράστια διπλή επέμβαση σε σουτ του Γιαβαρίδη, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε προσπάθεια του ίδιου από το πρώτο δοκάρι. Στην επόμενη φάση όμως ο φουνταριστός της Νίκης Βόλου στάθηκε ψύχραιμος σε κόντρα 4vs3 και πάσαρε στον Γκανάτσιο που ισοφάρισε σε 7-7. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Θεοδωρόπουλος σκόραρε στην επόμενη επίθεση της Νίκης, ενώ ο Φαρσάρης απέκρουσε την τελευταία προσπάθεια της ομάδας της Πάτρας.

ΝΟ Πατρών – Νίκη Βόλου 7-8 (1-0, 3-2, 2-3, 1-3)

ΝΟ Πατρών (Κώστας Σακαλής): Λιμαράκης, Τάτσιος, Πολάτος, Κανελλόπουλος Β. 1, Ανδρικόπουλος 1, Δίπλαρος, Φυκούρας, Καραβιώτης, Πατρινός, Γκότσης Π. 2, Βικάτος 3, Καρβουντζής, Αθανασόπουλος

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Μπλάνας): Φαρσάρης, Δανιήλ Χ. 1, Γκανάτσιος 1, Αλεξανδρής, Τάσιος, Κανάκης, Θεοδωρόπουλος 1, Γκατζούνας, Γλούμης 3, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης 2, Καρκαλιάνης, Μόσιος, Μαρτζούχος, Βάτσος

Ήττα από την ΑΕ Χαϊδαρίου, με ένταση και κόκκινες

Το δεύτερο παιχνίδι της Νίκης Βόλου με αντίπαλο την ΑΕ Χαϊδαρίου, στο οποίο εν τέλει οι Βολιώτες ηττήθηκαν χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση και από κόκκινες κάρτες. Η ΑΕ Χαϊδαρίου ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι με το ημίχρονο να λήγει 5-2. Όταν η Νίκη μείωσε σε 5-4 οι Χαϊδαριώτες είχαν άμεση αντίδραση. Μάλιστα ο Βασιλάκης έκανε το 8-4, 0:44 πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, όμως αμέσως μετά το γκολ, ο Οικονομόπουλος χτύπησε παίκτη της Νίκης και αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση. Η ομάδα της Μαγνησίας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα στα τέσσερα λεπτά που έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Η Νίκη μείωσε σε 8-5 με τον Γλούμη χωρίς τίποτα να φαίνεται να μπορεί να αλλάξει. Εκεί, ο Γαβαλάς δέχθηκε κόκκινη κάρτα και αποβολή με αντικατάσταση, λόγω εξύβρισης των Θείων. Αυτό έφερε νευρικότητα στις δύο ομάδες με τους Γιώργο Γκότση και Γλούμη να δέχονται αποβολή με αντικατάσταση. Ο Δανιήλ μείωσε σε 8-6 με 1:33 να απομένουν, όμως το γκολ του Ρονζίνο, 1:10 πριν το τέλος οριστικοποίησε την επικράτηση της ομάδας της Δυτικής Αττικής.

ΑΕ Χαϊδαρίου – Νίκη Βόλου 9-6 (2-1, 3-1, 3-2, 1-2)

ΑΕ Χαϊδαρίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Χατζηιωάννου, Σημαντήρης, Βασιλάκης 1, Μητρόπουλος 2, Λαμπρόπουλος Φ., Ρονζίνο 2, Δούκας 1, Οικονομόπουλος 1, Αγκόρτσας, Γκότσης Γ. 1, Τσάκος, Κουρτίδης, Τσάβαρης, Μπέτσες, Γαβαλάς Γ. 1

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Μπλάνας): Φαρσάρης, Δανιήλ Χ. 2, Γκανάτσιος, Αλεξανδρής, Τάσιος, Κανάκης, Θεοδωρόπουλος, Γκατζούνας, Γλούμης 3, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης, Καρκαλιάνης 1, Μόσιος, Μαρτζούχος, Βάτσος

Η… Νίκη της ανατροπής!

Μόνο νίκη ήθελε η Νίκη Βόλου, στο ντέρμπι με τον Ηλυσιακό για να πάρει την πρόκριση και την πέτυχε, με 13-10 με επική ανατροπή στο τρίτο οκτάλεπτο. Έπεσαν κορμιά στο κρισιμότερο για τους Βολιώτες παιχνίδι, με τη Νίκη Βόλου να προηγείται με 1-0 και 2-1, αλλά την ομάδα από την Αθήνα να περνά μπροστά με 3-2. Μοιρασμένο ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Ηλυσιακό να διατηρεί το προβάδισμα του ενός τέρματος και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 6-5 υπέρ του.

Οι Αθηναίοι έκαναν… το λάθος να προηγηθούν για το 7-5, όμως οι Βολιώτες, με εντυπωσιακό σερί 4-0 μετέτρεψαν το σκορ σε 9-7!Ο Ηλυσιακός μείωσε σε 9-8 με τον Γρηγορόπουλο, σκορ με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδος. Με δύο τρομερά γκολ του Αγγελου Μαρτζούχου η Νίκη προηγήθηκε με 11-8, δίνοντας κρίσιμο προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ οι Αθηναίοι μείωσαν εκ νέου σε 11- 9 και ενώ απέμεναν 4 λεπτά για τη λήξη. Ο Μαρτζούχος ψύχραιμα πέτυχε το 12-9, ο Ηλυσιακός μείωσε σε 12-10 και ο Γιαβαρίδης έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού, για το τελικό 13 – 10. Σημειώνεται ότι οι Αθηναίοι, για περίπου μισό οκτάλεπτο έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Κωνσταντόπουλου, που χτύπησε τον Φαρσάρη.

Νίκη Βόλου – Ηλυσιακός (2-3, 3-3, 4-2, 4-2)

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Μπλάνας): Φαρσάρης, Δανιήλ Χ. 4, Γκανάτσιος 1, Αλεξανδρής, Τάσιος, Κανάκης, Θεοδωρόπουλος 2, Γκατζούνας, Γλούμης, Σαραγγανίδας, Γιαβαρίδης 3, Καρκαλιάνης, Μόσιος, Μαρτζούχος 3, Βάτσος

Ηλυσιακός (Γιάννης Σταύρου): Τρελλόπουλος, Χριστοφίδης 2, Μαλλιαρός, Βορριάς 2, Λάππας, Κωνσταντόπουλος, Γούσης 1, Φαφαλιός,Τασσόπουλος 2, Τούμπουρος, Ξυλάς, Μενής, Γκιτσάκης 1, Γρηγορόπουλος 2

Τα αποτελέσματα στον Α’ Ομιλο:

ΝΟ Πατρών – Νίκη Βόλου 7-8

ΑΕ Χαϊδαρίου -Ηλυσιακός 10-10

ΝΟ Πατρών – Ηλυσιακός 9-13

ΑΕ Χαϊδαρίου – Νίκη Βόλου 9-6

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΝΟ Πατρών 8 -12

Νίκη Βόλου – Ηλυσιακός 13-10

Βαθμολογία

Νίκη Βόλου 7 (27- 26)

ΝΟ Πατρών 6 (28 – 29

ΑΕ Χαϊδαρίου 6 (27-28)

Ηλυσιακός 4 (33-32)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου