ΠΟΛΟ

Κλήρωσε για Νίκη Βόλου

κλήρωσε-για-νίκη-βόλου-824617

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τους αντιπάλους τους στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος της Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών έμαθαν οι οκτώ ομάδες που κέρδισαν την πρόκριση στα play offs της κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η Νίκη Βόλου, με τους ομίλους να είναι εξαιρετικά αμφίρροποι.

Στον πρώτο εξ αυτών, που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, αντιμέτωποι θα τεθούν ο ΝΟ Πατρών, η ΑΕ Χαϊδαρίου, η Νίκη Βόλου και ο Ηλυσιακός. Οι Βολιώτες, τερματίζοντας στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του Β΄ Ομίλου, θα ξεκινήσουν με 1 βαθμό, αλλά απαλλαγμένοι από το άγχος, καθώς η είσοδος στα play offs σημαίνει αυτόματα και παραμονή της Νίκης Βόλου στην κατηγορία.

Η Νίκη Βόλου είναι νεανική ομάδα, διαθέτει ταλέντο πάθος και ομοιογένεια και με συνολική συγκομιδή 9 νικών στα 14 παιχνίδια που έδωσε στην Α’ φάση έχει αποδείξει ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα στηρίζεται στην ομαδικότητα και στη συγκέντρωση των παιχτών σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ενώ θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε ομολογουμένως έμπειρους αντιπάλους.

Όσον αφορά τους αντιπάλους της Νίκης, ο ΝΟ Πατρών ξεκινάει με τρεις βαθμούς και έχοντας 13 συνεχόμενες νίκες (ήττα μόνο στην πρεμιέρα από τον ΟΦΘ) έχει το ψυχολογικό αβαντάζ με νεανικό και πολλά υποσχόμενο ρόστερ. Από τη μεριά της η ομάδα του Χαϊδαρίου εκτός της καλής αγωνιστικής κατάστασης που επέδειξε στον Β’ γύρο, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας προκειμένου να βρεθεί σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις που θα την οδηγήσουν στην τελική φάση. Τέλος, ο Ηλυσιακός που έστω και δύσκολα εξασφάλισε την είσοδό του στα play off, έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο (και θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για όποιον τον υποτιμήσει, αφού διαθέτει σημαντική εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ του).

Στον Β’ όμιλο, που θα διεξαχθεί στα κολυμβητήρια του Περιστερίου και του Γέρακα, συμμετέχουν ο ΓΣ Περιστερίου, ο Αρης, ο Νηρέας Γέρακα και ο Ομιλος Φίλων Θαλάσσης. Αρνητικό αντίκτυπο είχε η αδιάλλακτη στάση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο αίτημα των ομάδων της Θεσσαλονίκης (Άρη και ΟΦΘ) να διοργανώσουν έναν όμιλο, όπως το ζήτησαν. Οι υπεύθυνοι της ΚΟΕ έλαβαν την απόφαση να διεξαχθεί ο ένας όμιλος στο Χαϊδάρι, ενώ ο δεύτερος τέθηκε σε κλήρωση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με την πρωτεύουσα να είναι η κερδισμένη. Μάλιστα ο Άρης απείλησε στη διάρκεια της κλήρωσης με αποχώρηση από το πρωτάθλημα (όπως εξέδωσε σε ανακοίνωσή του), ενώ και οι δύο ομάδες προέβησαν σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Α’ Όμιλος (κολυμβητήριο Χαϊδαρίoυ)

ΝΟ Πατρών 3

ΑΕ Χαϊδαρίου 2

Νίκη Βόλου 1

Ηλυσιακός 0

Β’ Όμιλος (κολυμβητήριο Περιστερίου, Γέρακα)

ΓΣ Περιστερίου 3

Άρης Θεσσαλονίκης 2

Νηρέας Γέρακα 1

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης 0

Όμιλος Πλέι Άουτ (Α’ Γύρος – 3 αγωνιστικές Λάρισα, Β’ Γύρος – 4 αγωνιστικές, Αθήνα)

Παναθηναϊκός 3

ΓΣ Ηλιούπολης 3

ΝΟ Χαλκίδας 2

Νηρέας Χαλανδρίου 2

ΝΟ Καλαμακίου 1

Νηρέας Πάτρας 1

ΝΟ Λάρισας 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου