ΠΟΛΟ

Συνεχίζεται η κόντρα Νίκης Βόλου – Νηρέα Πατρών

συνεχίζεται-η-κόντρα-νίκης-βόλου-νηρ-47557

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Συνεχίζεται… η «ναυμαχία» έξω από το νερό και ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των συλλόγων της Νίκης Βόλου και του Νηρέα Πάτρας, για τα όσα έγιναν στο μεταξύ τους παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 14/4 στο κολυμβητήριο της N. Ιωνίας και βρήκε νικητές τους Βολιώτες με 9-6.

Στο φύλλο αγώνα έχουν γραφτεί τρεις κόκκινες του Νηρέα Πάτρας, μία της Νίκης Βόλου, καθώς και κάποια μπουκάλια που πέταξαν οι φίλοι των γηπεδούχων προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Μάλιστα οι άνθρωποι του Νηρέα αργά το βράδυ της Κυριακής έστειλαν επιστολή προς την ΚΟΕ απαντώντας και σε ό,τι γράφτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Νίκης Βόλου.Οι Βολιώτες απάντησαν χθες στους Πατρινούς με δική τους επιστολή στην Ομοσπονδία, με την κόντρα να βρίσκεται εν εξελίξει.

Η ανακοίνωση του Νηρέα Πατρών αναφέρει:«Με αυτή μας την ανακοίνωση θέλουμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους της υδατοσφαίρισης για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Νηρέα Πάτρας στις 14-4-2018 σε αγώνα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα έως και το τελευταίο, το κλίμα ήταν τεταμένο, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι μόλις η ομάδα μας πλησίασε στο γκολ (6-5) άρχισαν να βρίζουν, να πετάνε κέρματα και μπουκάλια με νερό πάνω από τον πάγκο του Νηρέα, χωρίς να τους προστατέψει κανένας -δεν υπήρχε ούτε καν αστυνομία-, αλλά ούτε και ο αλυτάρχης να διακόψει το παιχνίδι μέχρι να επανέλθει ηρεμία, το κλίμα ήταν πολύ εχθρικό.

Και δεν είναι μόνο η ομάδα μας που διαμαρτύρεται, οι περισσότερες ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην έδρα αυτή είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, και για αυτό το λόγο το δημοσιοποιούμε μήπως και σταματήσει αυτό το κακόγουστο αστείο στον Βόλο. Αντιπαραθέτουμε τα βασικά στοιχεία του αγώνα: Τρεις παίχτες του Νηρέα με κόκκινη κάρτα (1 παίχτης της Νίκης), 3 παίχτες με 3 αποβολές του Νηρέα (1 παίχτης της Νίκης). Ο Αποστόλης Καλούδης του Νηρέα αποβλήθηκε με αντικατάσταση και φτάσαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο χωρίς 7 παίχτες βασικούς. Η ομάδα του Νηρέα στάθηκε παλικαρίσια μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και προπονητές. Όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, στο τέλος της αναμέτρησης φίλαθλοι της Νίκης Βόλου πέταγαν μπουκάλια με νερό στους παίχτες του Νηρέα Πατρών και έγινε σύρραξη μεταξύ των παιχτών, που σταμάτησαν με την παρέμβαση των προπονητών και παραγόντων.

Παρακαλούμε τους ανθρώπους της ΚΟΕ να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της καλής διεξαγωγής των αγώνων, ώστε η κάθε ομάδα να φεύγει από το Κολυμβητήριο ακέραιη και να γυρίζουν στον τόπο τους καλά και με ηρεμία. Όλοι οι αγώνες ξεκινάνε από το μηδέν και οι παίχτες κάνουν την προσπάθειά τους και πρέπει το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο, είτε κερδίσει είτε χάσει η κάθε ομάδα. Και ένας λόγος παραπάνω το ότι τα σωματεία του Β΄ Ομίλου ματώνουν οικονομικά, χωρίς βοήθεια από πουθενά».

Η απάντηση της Νίκης ήρθε χθες με επίσημη ανακοίνωση προς την Ομοσπονδία. Οι Βολιώτες, με επιστολή αναφέρονται στα όσα συνέβησαν, τονίζοντας πως οι άνθρωποι της πατρινής ομάδας ήταν αυτοί που προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, όπως οι κυανόλευκοι σχολιάζουν αιχμηρά, η ομάδα του Νηρέα Πάτρας δεν συμμετέχει σε κανένα ηλικιακό πρωτάθλημα όπως θα έπρεπε υποχρεωτικά σύμφωνα με την προκήρυξη. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή τη διαμαρτυρία της ομάδας του Νηρέα Πατρών μετά το όσα συνέβησαν στον μεταξύ μας αγώνα, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, θα θέλαμε να παραθέσουμε και να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

• Κακόγουστο αστείο και προϊόν μυθοπλασίας είναι τα όσα αναφέρει η ομάδα του Νηρέα Πατρών για ρίψη κερμάτων και μπουκαλιών στον πάγκο της ομάδας της κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το μοναδικό μπουκάλι που έπεσε από την κερκίδα αποτελεί καταδικαστέα ενέργεια, συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης και αποτελεί αντικείμενο «ανταλλαγής», καθώς αθλητές της ομάδας του Νηρέα εκτόξευσαν επίσης ένα μπουκάλι στην κερκίδα, συνοδευόμενο μάλιστα με ένα κώνο που επίσης εκτοξεύθηκε προς τους φιλάθλους. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κανένα αντικείμενο δεν απείλησε την σωματική ακεραιότητα κανενός μέλους της αποστολής της ομάδας του Νηρέα Πατρών και καμία έκκληση για προστασία δεν έγινε από την ομάδα του Νηρέα προς τον αλυτάρχη.

• Στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής αναφέρονται τόσο οι αποβολές για το σκληρό κι αντιαθλητικό παιχνίδι των Πατρινών. Δεν αναφέρονται ρίψεις αντικειμένων από τη κερκίδα της Νίκης, και καταγράφονται ακριβώς ότι συνέβη με τη λήξη του αγώνα.

• Ψευδή και ανυπόστατα τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Νηρέα για «παράπονα» των περισσότερων ομάδων που αγωνίστηκαν στην έδρα μας. Η μοναδική ομάδα που εξέφρασε παράπονα, και ανασκεύασε αργότερα μέλος του ΔΣ αυτής της ομάδας σε προσωπική επικοινωνία, ήταν άλλη ομάδα της Πάτρας που συμμετέχει στον ίδιο όμιλο του πρωταθλήματος. Μάλιστα κάποιος πονηρά σκεπτόμενος ίσως συνέδεε την προθυμία του Νηρέα να μεταφέρει τη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και να εξυπηρετήσει την ομάδα του ΝΟ Πατρών λόγω της συμμετοχής της στη Β’ φάση του πρωταθλήματος νέων ανδρών, με την απροθυμία που επέδειξε στο αίτημά μας για μεταφορά του μεταξύ μας αγώνα, καθώς η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος συνέπεσε με τα τελικά του πρωταθλήματος Νέων ανδρών οπού έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε.

• Μάλιστα, άνθρωποι της Διοίκησης του Νηρέα παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις κερκίδες χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, πανηγυρίζοντας κάθε γκολ της ομάδας τους.

• Μοναδικός υπεύθυνος για τη σύρραξη, που δυστυχώς συνέβη με το τέλος της αναμέτρησης, είναι το μέλος της αποστολής του Νηρέα που πέτυχε στο κεφάλι με την μπάλα που πέταξε, τον προπονητή της ομάδας μας κ. Μπλάνα Δημήτρη, ο οποίος προσπαθούσε να δώσει τέλος στη διαμάχη που υπήρχε μεταξύ των αθλητών των 2 ομάδων. Άλλωστε η σύρραξη έλαβε μέρος στον δικό μας πάγκο και όχι στον πάγκο του Νηρέα, αφού εκείνοι μας επιτέθηκαν.

• Κατονομάζουμε ως υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί εις βάρος της αποστολής της ομάδας μας που θα ταξιδέψει στην πόλη της Πάτρας στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, καθώς αγωνίζεται εκτός έδρας με την ομάδα του ΝΟ Πατρών, τον προπονητή της ομάδας του Νηρέα Πατρών κ. Χριστοφή, ο οποίος απείλησε στελέχη της ομάδας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα έρθετε να παίξετε με τον ΝΟΠ; Εκεί θα είμαστε και θα σας περιμένουμε».

• Συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αγανάκτηση σας για τις απουσίες που θα έχετε στα εναπομείναντα παιχνίδια λόγω των κόκκινων καρτών που δέχτηκαν αθλητές σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να ανησυχείτε για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία, ειδικά από τη στιγμή που δεν συμμετείχατε σε κανένα ηλικιακό πρωτάθλημα, όπως υποχρεωτικά ορίζει η προκήρυξη για όλες τις ομάδες της κατηγορίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου