ΠΟΛΟ

Ο Βόλος των μεγάλων διοργανώσεων

ο-βόλος-των-μεγάλων-διοργανώσεων-332336

Αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πόλο

Λίγα 24ωρα απέμειναν για την τελετή έναρξης μιας ακόμη σπουδαίας διοργάνωσης που φιλοξενεί ο Βόλος, το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών Υδατοσφαίρισης, του οποίου η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η πόλη μας, ο Βόλος, που θα μετατραπεί ξανά σε μητρόπολη του παγκόσμιου ναυταθλητικού ενδιαφέροντος, είναι πρωτοπόρος στην ανάληψη της εξ ολοκλήρου διοργάνωσης παρόμοιων αθλητικών γεγονότων, με μακρά εμπειρία που μετρά από το 2011 και απολαμβάνοντας απόλυτη οργανωτική επιτυχία, γεγονός που άλλωστε έφερε και πάλι τον Βόλο στο κέντρο του κόσμου.

Το φετινό μεγάλο ραντεβού του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών γίνεται με διοργανώτρια αρχή την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην πόλη μας ήδη από τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονται στελέχη τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), αξιωματούχοι της ΚΟΕ και άνθρωποι που καθημερινά δουλεύουν ώστε όλα να είναι έτοιμα, προκειμένου τα κολυμβητήρια της πόλης μας να υποδεχτούν τις αποστολές των ομάδων, αλλά και πλήθος κόσμου που ήδη καταλύει στονΒόλο.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν πάντως με την προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου συνέντευξη Τύπου (12μ) στο Δημαρχείο του Βόλου. Η τεχνική σύσκεψη για τους αγώνες, εξάλλου, θα γίνει το Σάββατο 2/9 στις 4:30μ.μ στο ξενοδοχείο «Volos Palace», ενώ την ίδια μέρα (Σάββατο 2/9) στις 7:30μ.μ. είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης στην παραλία του Βόλου, όπου θα υπάρξει πλήθος τελετουργικών και εκπλήξεων που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή, για την υποδοχή των αποστολών από όλο τον κόσμο.

«Βόλος, η πόλη του υγρού στίβου»

Ο Βόλος ανέκαθεν φιλοξενεί διοργανώσεις υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, τεχνικής κολύμβησης, συγχρονισμένης και καταδύσεων, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, ενώ διαθέτει δύο κολυμβητήρια-στολίδια και 3 πισίνες, οι οποίες μπορούν να παρέχουν αγώνες υψηλού επιπέδου.

Από το 2011, οπότε και έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, η πόλη μας αναλαμβάνει σταθερά κορυφαίες διοργανώσεις, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, έχοντας πάντα σε ετοιμότητα τους εκατοντάδες εθελοντές που σπεύδουν να βοηθήσουν, διαθέτοντας άλλωστε άρτια εκπαίδευση και πολύχρονη εμπειρία.

Τελευταία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς είχε πραγματοποιηθεί άλλωστε το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Βόλος φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης, ενώ πριν από δύο χρόνια η πόλη μας ήταν διοργανώτρια και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών Υδατοσφαίρισης.

Στο φετινό 12ο Παγκόσμιο, θα χρησιμοποιηθούν και οι 3 πισίνες (εκ των οποίων η ανοιχτή του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» για τους αγώνες, και οι άλλες δύο κλειστές για την προθέρμανση και προπόνηση των 16 ομάδων). Θα υπάρχει η στήριξη τόσο από φορείς που έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση, όσο και από τους 150 εθελοντές, ο καθένας από τους οποίους έχει ήδη αναλάβει αρμοδιότητες. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ οι εξέδρες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 2.000 θεατές, έχοντας την κατάλληλη πιστοποίηση ασφαλείας, βάσει και των πρόσφατων εργασιών που έγιναν σε χρόνο-ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Μιχάλης Καπουρνιώτης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ο Βόλος είναι η πόλη του υγρού στίβου, για 6η σερί χρονιά φιλοξενούμε μία τέτοια διοργάνωση. Είναι τεράστια τιμή για εμάς και την πόλη μας η εμπιστοσύνη που μας δείχνει τόσο η ΚΟΕ, όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία, και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Έως τώρα είμαστε έτοιμοι στο 95%, έως την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μας. Είναι σημαντικό να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, ο Βόλος άλλωστε ανταποκρίνεται όταν πρόκειται για κάποια μεγάλη διοργάνωση. Εμείς από την πλευρά μας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, κάνοντας έκκληση να χρησιμοποιούνται περισσότερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχοντας προβλέψει συνεχή δρομολόγια από, και προς το κολυμβητήριο».

Δίψα για διάκριση από την Εθνική

Πριν από λίγες εβδομάδες η Εθνική μας ομάδα νέων ανδρών υδατοσφαίρισης σκόρπισε υπερηφάνεια και δάκρυα συγκίνησης σε όλη τη χώρα κατακτώντας την κορυφή του κόσμου και το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σερβίας, κερδίζοντας στον τελικό την Κροατία. Κάτι αντίστοιχο θέλει να επαναλάβει η Εθνική μας ομάδα νέων γυναικών, που ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα παλέψει με αξιώσεις για τη διάκριση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για τους αγώνες στο κοινό καμπ με τις ΗΠΑ στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, δίνοντας μάλιστα φιλικά με Ουγγαρία και Ολλανδία, ενώ σήμερα η αποστολή θα φθάσει στον Βόλο και θα μείνει στους ανακαινισμένους ξενώνες, μαζί με άλλες 3 αποστολές. Για τις ανάγκες διαμονής των ομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ακόμη 3 ξενοδοχεία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος ανακοίνωσε από την Τρίτη τις 13 εκλεκτές που θα συνθέσουν την ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και έξι παίκτριες που συνέθεσαν την αποστολή της Εθνικής γυναικών που συμμετείχαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Την αποστολή αποτελούν οι: Ιωάννα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Δουρέκα (τερματοφύλακες), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Μαρία Πάτρα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Την αποστολή θα συνοδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο συνεργάτης του Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μορφέσης και η έφορος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Βασιλική Αρβανιτοπούλου (ως αρχηγός της αποστολής).

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στον Β’ όμιλο του Παγκοσμίου με αντιπάλους τις Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κίνα. Οι άλλοι τρεις όμιλοι:

Α’ όμιλος: Ιαπωνία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία.

Γ’ όμιλος: Ιταλία, Καναδάς, Σερβία, Σλοβακία.

Δ’ όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στον Β’ όμιλο:

Κυριακή 3/9: 8μ.μ. Αυστραλία – Ελλάδα

Δευτέρα 4/9: 8μ.μ. Ελλάδα – Νότια Αφρική.

Τρίτη 5/9: 8μ.μ. Κίνα – Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου