ΠΟΛΟ

Παγκόσμιο ραντεβού του πόλο στον Βόλο

παγκόσμιο-ραντεβού-του-πόλο-στον-βόλο-354814

Το παγκόσμιο ραντεβού του πόλο Νέων Γυναικών φιλοξενείται στις αρχές Σεπτεμβρίου στον Βόλο, για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Κόσμου ομάδας Νέων Γυναικών (U20)!

Από τις 3 ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, οι 16 κορυφαίες ομάδες πόλο νέων γυναικών του πλανήτη θα αγωνιστούν για μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο. Μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) και την ευθύνη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η πόλη του Βόλου αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας την εμπειρία και από το 2013 και το 2015. Στο ραντεβού συμμετέχουν όλα τα παραδοσιακά ονόματα του παγκοσμίου πόλο, τόσο σ’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία, όσο και γενικότερα.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στο τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο (μετά του 2013 και 2015), η Ισπανία φιλοδοξεί να τους καθαιρέσει (φιναλίστ και στις δύο διοργανώσεις) και η Ελλάδα να ανέβει στο βάθρο (χάλκινη το 2013).

Χαρακτηριστικό του υψηλότατου επιπέδου ανταγωνισμού είναι ότι από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν, οι οκτώ έχουν κατακτήσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο στις προηγούμενες διοργανώσεις, από το 1995.

Οι 16 φιναλίστ έχουν χωριστεί σε 4 προκριματικούς ομίλους:

Α’ Όμιλος: Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιαπωνία

Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Αυστραλία, Κίνα, Νότια Αφρική

Γ’ Όμιλος: Σερβία, Ιταλία, Καναδάς, Γερμανία

Δ’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ισπανία, Κροατία, Νέα Ζηλανδία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου