ΠΟΛΟ

Ηττα – αποκλεισμός για την Εθνική πόλο γυναικών από την Ουγγαρία

ηττα-αποκλεισμός-για-την-εθνική-πόλο-381545

Εκτός εξάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, για πρώτη φορά μετά τη διοργάνωση του 2007 στη Μελβούρνη, έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Στον σημερινό αγώνα κατάταξης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 10-9 από την Ουγγαρία, πληρώνοντας ένα εφιάλτικο τρίτο οκτάλεπτο, και πλέον την Παρασκευή στις 13:00 θα παίξει για τις θέσεις 7-8 με την Αυστραλία, η οποία νωρίτερα έχασε από την Ιταλία με 18-17 στα πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι σε μία Ουγγαρία που έμοιαζε να μην έχει συνέλθει από τη «σφαλιάρα» της Δευτέρας από τον Καναδά. Με τη Χριστίνα Τσουκαλά να κάνει μεγάλο παιχνίδι, με τρία γκολ στην επίθεση και πολύ αποτελεσματική άμυνα πάνω στην Μπουίκα στα 2μ., η εθνική έφερε το ματς στα μέτρα της και προηγήθηκε 6-3 στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση… σταμάτησαν να παίζουν και η παθιασμένη Ουγγαρία «γύρισε» εύκολα το ματς. Εκμεταλλεύθηκε δύο γρήγορες αποβολές και μείωσε σε 6-5, έπαιξε κλειστή ζώνη στην άμυνα, απέναντι στην οποία η εθνική δεν μπορούσε καν να απειλήσει, και ανέβασε το ρυθμό του αγώνα, βάζοντας και την εξέδρα στην… εξίσωση.

Το επιμέρους 5-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα της τρίτης περιόδου, που έληξε 8-6, με τη Σίλαγκι να ανεβάζει τη διαφορά στο +3, στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου. Η ελληνική ομάδα έκανε μία τελευταία προσπάθεια, μείωσε σε 9-8 και 10-9, αλλά στις τελευταίες επιθέσεις της δεν κατάφερε καν να εκδηλώσει ένα σωστό σουτ και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 5-0, 2-3

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-1 Μπουίκα (πέναλτι), 1-2 Τσουκαλά (π.π.), 1-3 Ξενάκη (φουνταριστός), 2-3 Μπουίκα (φουνταριστός), 2-4 Τσουκαλά (π.π.), 2-5 Τσουκαλά (περιφέρεια), 3-5 Κέστελι (π.π.), 3-6 Ξενάκη (φουνταριστός), 4-6 Τάκατς (π.π.), 5-6 Σίλαγκι (π.π.), 6-6 Κέστελι (πέναλτι), 7-6 Γκουρισάτι (κόντρα), 8-6 Σουτς (περιφέρεια), 9-6 Σίλαγκι (περιφέρεια), 9-7 Αβραμίδου (περιφέρεια), 9-8 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 10-8 Κέστελι (περιφέρεια), 10-9 Αβραμίδου (π.π.).

Η εθνική είχε 4/7 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 3 από θέση φουνταριστού. Η Ουγγαρία είχε 3/6 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Μερσιέ (Γαλλία)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Γκανγκλ, Τσιγκάνι, Ανταλ, Γκουρισάτι 1, Σουτς 1, Τάκατς 1, Ιλες, Κέστελι 3, Τοτ, Μπουίκα 2, Τσάμπαϊ, Σίλαγκι 2, Κάσο.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου