ΠΟΛΟ

Ομάδα-πρότυπο φουλ για νέες διακρίσεις

ομάδα-πρότυπο-φουλ-για-νέες-διακρίσει-416590

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τμήμα Μίνι Παίδων υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, που κατάφερε φέτος να προκριθεί στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με την τελική φάση να διεξάγεται το τριήμερο 21-23 Ιουλίου.

Η ομάδα του Δημήτρη Κόφφα, μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο αγώνων στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, κατέφερε να αποκλείσει την ιστορική ομάδα του ΝΟ Πατρών, μόλις για ένα γκολ, περνώντας ως δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία με την ομάδα της Πάτρας και της ΝΕ Λάρισας. Μάλιστα, μετά τον περσινό αποκλεισμό με τον ίδιο τρόπο, οι λιλιπούτειοι υδατοσφαιριστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την επιτυχία τους και τη θέληση να διακριθούν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προπονητής Δημήτρης Κόφφας σημείωσε: «Η ομάδα είναι φετινή στο μεγαλύτερο ποσοστό της, αν σκεφτεί κανείς ότι από την περσινή ομάδα που αποκλείστηκε στην τριπλή ισοβάθμια μόνο ο Γιάννης Εγνατιάδης έπαιζε… Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν πέρσι στα προ μίνι που προπονούσε ο Αδαμασογλου ή ήρθαν φέτος και ήταν δύσκολο να στηθεί αλλά μόλις οργανωθήκαμε, η ομάδα εμφάνιζε μεγάλη ομοιογένεια»

Πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ έως τώρα της ομάδας ήταν ο Γιάννης Εγνατιάδης, που με κρίσιμα γκολ έδωσε την πρόκριση στη Νίκη Βόλου. Ο Κόφφας, σχολιάζοντας την απόδοσή του σημείωσε: «Ο Γιάννης Εγνατιάδης σχεδόν όλη τη χρονιά προπονούνταν με τον Δημήτρη Μπλάνα καθώς υπολογίζεται κ για τις μεγαλύτερες κατηγορίες και αυτό ήταν μια δυσκολία γιατί όταν έπαιζε με τα μίνι ξεχώριζε. Το ότι δουλέψαμε όλοι μαζί τον τελευταίο μήνα μας βοήθησε σημαντικά».

Παράλληλα προσθέτει: «Από τους 15 που αγωνίστηκαν στην τρίτη φάση μόνο οι 4 ήταν του 2004 και οι υπόλοιποι αγωνίζονται στην κατηγορία αυτή και την επόμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμη πιο δεμένο σύνολο».

Μιλώντας για τον στόχο της ομάδας στην τελική φάση, ο Δημήτρης Κόφφας τονίζει: «Για τα τελικά, στόχος είναι να δείξουμε ότι δεν πήγαμε τυχαία Δεν πάμε για τις εμπειρίες αλλά πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο παρουσιάζοντας μια συνειδητοποιημένη ομάδα

Ως προς το κομμάτι των επιτυχιών, ο έμπειρος τεχνικός τονίζει: «Το σημαντικότερο είναι ότι δουλεύουμε από τη βάση. Έχουμε τμήμα εκμάθησης που σημαίνει ότι παράγουμε αθλητές 100% δικούς μας, στα προ μίνι πέρσι με τον Αδαμασογλου πήραμε την πρώτη θέση στο habawaba και η πολύ καλή δουλειά που κάνει θα έχει και φέτος αποτέλεσμα στην ιδία διοργάνωση, που θα συμμετέχουμε την επομένη εβδομάδα. Άλλωστε, εκείνη της Νίκης Βόλου είναι η μοναδική εκπροσώπηση για την πόλη μας και αυτό αποτελεί εγγύηση για επιτυχίες στο μέλλον σε όλες τις κατηγορίες».

Στήριγμα στην προσπάθεια του Δημήτρη Κόφφα, αποτελεί και ο Δημήτρης Μπλάνας, ο προπονητής στα υπόλοιπα ηλικιακά τμήματα, αλλά και ο βασικός τεχνικός στους άνδρες. Ο Κόφφας υπογραμμίζει: «Ο Μπλανας είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το άθλημα καλύτερα απ’ όλους στην περιοχή κ δίπλα στον οποίο έχουμε μάθει πράγματα και ο οποίος όχι μόνο έχει οργανώσει το παιδικό και το εφηβικό, αλλά έχει καταφέρει αθλητές τους οποίους δεν υπολόγιζαν, όχι μόνο να τους εισάγει στην ανδρική ομάδα αλλά να τους κάνει πρωταγωνιστές σ’ αυτή και να τους φέρει και στο κατώφλι των εθνικών ομάδων».

Τέλος, ο Δημήτρης Κόφφας καταλήγει: «Η πρόκριση των μίνι, η οποία είναι η πρώτη που καταφέρνει βολιώτικη ομάδα από τότε που οι προκριματικές φάσεις είναι 3 και όχι 2, σε μια διοργάνωση που έχει δυσκολέψει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι τυχαία και σίγουρα δε θα είναι η μοναδική».

Έπαιξαν συνολικά φέτος:

Γ. Eγνατιάδης, Γκανάτσιος, Στεφάνου, Παπαδημητρίου, Βαφίνης, Στέλλος, Πουλαράκης, Βαλτσιώτης, Κομνιανός, Θ. Εγνατιάδης, Μεριστούδης, Καλαντζής, Παπουτσής, Σιγανός, Μυλωνάς, Ρουμελιώτης, Γλούμης, Κανάκης, Αλ. Εγνατιάδης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου