ΠΟΛΟ

Συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία

συνεχίζει-τη-σκληρή-προετοιμασία-428713

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης, στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου. Οι διεθνείς μας, που έχουν καταλύσει στην πόλη μας από την περασμένη Δευτέρα και θα παραμείνουν έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου, προπονούνται καθημερινά, γυμνάζονται και είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον μεγάλο στόχο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στα μέσα Ιουλίου στη Βουδαπέστη.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Καζάν έχουν ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ στον Βόλο διανύουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους πριν την ολοκληρώσουν στην Αθήνα, κάνοντας μεταξύ άλλων κοινές προπονήσεις με το ισχυρό Μαυροβούνιο, προτού λάβουν μέρος στο τελευταίο δυνατό τεστ, το «Σαμαρτζίδης Καπ».

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της πόλης μας παίζει και η καταγωγή του ομοσπονδιακού τεχνικού, του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής μας, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Όπως τονίζει ο 48χρονος τεχνικός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι η δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας μας, στον Βόλο θα βγάλουμε τον μεγαλύτερο όγκο προπόνησης σε σωστές συνθήκες. Έχουμε πολύ ώρα την πισίνα, έχουμε το γυμναστήριο του Βασίλη Ζαχείλα, που μας το προσφέρει και μας φιλοξενεί -όπως και το 2015- και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Την άλλη εβδομάδα θα μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, θα δώσουμε πολλά φιλικά παιχνίδια, έχουμε και το Σαμαρτζίδης Καπ. Νομίζω πάντως, ότι αυτό που ήθελα το κάνουμε στον υπέρτατο βαθμό».

Ο Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας για τον όμιλο στον οποίο βρίσκεται η εθνική μας ομάδα, όμιλος ο οποίος απαρτίζεται από τους χρυσούς ολυμπιονίκες στο Ρίο και παγκόσμιους πρωταθλητές Σέρβους, την αξιόλογη Εθνική Ισπανίας και την πιο αδύναμη Νότια Αφρική, τόνισε πως οι 3 από τις 4 ομάδες θα παλέψουν για την πρωτιά: «Οι Σέρβοι είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τα τελευταία χρόνια τα έχουν κερδίσει όλα, η Ισπανία είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας και θα διεκδικήσουμε και οι 3 την πρώτη θέση, που θα δώσει καλύτερο χιαστί στη συνέχεια. Η Νότια Αφρική δε νομίζω ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι. Από κει και πέρα, εμείς θα παλέψουμε και για τη δεύτερη ή τρίτη θέση, γιατί δε μπορούμε να ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος από τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα παιχνίδια του ομίλου είναι σημαντικά».

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός έθεσε τον στόχο της ομάδας στη σπουδαία διοργάνωση: «Στόχος για εμάς είναι να περάσουμε στην οκτάδα με το πρώτο χιαστί παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο, γιατί όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ καλοί και διεκδικούν την είσοδο στην οχτάδα. Κάθε χιαστί παιχνίδι από εκεί και έπειτα είναι πολύ σημαντικό, ένα βήμα προς την κορυφή. Όσο πιο ψηλά φτάσουμε θα είναι καλό για μια ομάδα που έχει νέα πρόσωπα, ξεκινά μια νέα προσπάθεια για την 4ετία που έρχεται, και θέλουμε να δούμε πώς θα είναι αυτή η ομάδα χωρίς δύο πολύ έμπειρους παίκτες. Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο, αλλά όλα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, πρέπει να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, να είναι υγιείς οι παίκτες και να έχουμε το πάθος, τη θέληση και τη συγκέντρωση που είχαμε έως τώρα».

Ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει η απουσία από την εθνική των πολύπειρων Αφρουδάκη και Μυλωνάκη, που στελέχωναν για πολλά χρόνια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πλέον αποφάσισαν να αποχωρήσουν, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να προδικάσω κάτι. Η εθνική ομάδα πάντα βρίσκει λύσεις και αντικαταστάτες, αλλά ίσως στην αρχή να είναι περίεργη η απουσία τους από την εθνική. Ήταν δύο παιδιά που έπαιξαν αρκετά χρόνια ως βασικοί και προσέφεραν πολλά, όντας άλλωστε και πολύ έμπειροι. Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει η αποχώρησή τους της εθνική την πρώτη χρονιά, είναι κάτι που θα φανεί και από την πορεία μας στο Παγκόσμιο και το αποτέλεσμα. Η εθνική πάντως θα βρει τον δρόμο της».

Ο Βλάχος μάλιστα, επεκτάθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εθνική ομάδα έχει ιδιαίτερα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, έχοντας βλέψεις για την ερχόμενη Ολυμπιάδα, το 2020 στο Τόκιο: «Πρέπει να βλέπουμε λίγο πιο μακριά και όχι μόνο σε μια σημαντική διοργάνωση που έχουμε, το Παγκόσμιο. Αυτή η ομάδα είναι νέα σε ηλικία, έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο και μπορεί να φτάσει μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα και να διεκδικήσει εκεί τη συμμετοχή της και ό,τι καλύτερο της αξίζει».

Η εθνική συμμετείχε και στην Ολυμπιάδα του Ρίο το περσινό καλοκαίρι καταλαμβάνοντας την τιμητική 6η θέση, αλλά οι διεθνείς μας, σύμφωνα και με τον Θοδωρή Βλάχο, δεν βλέπουν τη φετινή χρονιά ως μεταβατική, βλέποντας κάθε διοργάνωση ξεχωριστά και με την ίδια σημασία: «Η εθνική μας ομάδα έχει κάνει δύο πολύ καλές χρονιές και δεν πρέπει να αισθάνονται κουρασμένοι. Αν νιώθουν ότι είναι πολύ καλές μονάδες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και στην εθνική τους ομάδα, πρέπει να κυνηγήσουν και άλλες διακρίσεις γιατί αυτό θα μας μείνει και δε μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με μια καλή θέση στην Ολυμπιάδα, η οποία θα μπορούσε να είναι και καλύτερη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου