ΠΟΛΟ

Πρώτο τρίποντο για τη Νίκη στο πόλο

πρώτο-τρίποντο-για-τη-νίκη-στο-πόλο-567207

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των ομάδων του Βόλου, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2, που ξεκίνησε και πάλι μετά τη διακοπή μίας εβδομάδας. Καταιγιστική ήταν η Νίκη Βόλου, που πήρε τους πρώτους 3 βαθμούς στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, επικρατώντας στο κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, με 14-6 της ΑΕ Χαϊδαρίου. Ατυχος ήταν ο ΟΥΚ, που παρά την υπερπροσπάθεια ηττήθηκε από τον Νηρέα Γέρακα στην Αθήνα, με 10-7.

Θύμισε… Νίκη από τα παλιά

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 πέτυχε η Νίκη Βόλου που επιβλήθηκε με 14-6 της ΑΕ Χαϊδαρίου στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Β. Πολύμερος». Η ομάδα των Δημήτρη Μπλάνα και Δημήτρη Κόφφα ήταν σαρωτική και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τους Αθηναίους, ενώ είχε σε πολύ καλή μέρα πλήθος πολιστών, με τους Δανιήλ, Πισσίας και Γλούμη μάλιστα, να σημειώνουν από 3 τέρματα.

Με 4-2 επιμέρους σκορ ξεκίνησαν οι Βολιώτες το παιχνίδι, δείχνοντας αδιαμφισβήτητα πιο συγκεντρωμένοι τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο, πρόσεξαν ιδιαίτερα τα μετόπισθεν, σκοράροντας μία φορά, με το 5-2 να αποτελεί και σκορ ημιχρόνου.

Η Νίκη Βόλου κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της, ενώ εντυπωσιακό ήταν το τρίτο οκτάλεπτο του παιχνιδιού, όπου σημειώθηκε ένα επιμέρους 4-3 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 9-5 στη λήξη του, βάζοντας τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα.

Η Νίκη… αποτελείωσε την ΑΕ Χαϊδαρίου στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με το συνολικό 14-6 να μαρτυρά το εύρος της σπουδαίας επικράτησης από πλευράς γηπεδούχων. Εκτός των 9 γκολ που πέτυχαν συνολικά οι Δανιήλ, Πισσίας και Γλούμης, 2 τέρματα σημείωσε ο Γιαβαρίδης, ενώ από μία φορά σκόραραν οι Γκανάτσιος, Ν. Παπαδημητρίου και Μαρτζούχος.

Νίκη Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου 14-6

Οκτάλεπτα: 4-2, 1-0, 4-3, 5-1

Για τη Νίκη Βόλου σκόραραν οι: Δανιήλ 3, Πισσίας 3, Γλούμης 3, Γιαβαρίδης 2, Γκανάτσιος 1, Παπαδημητρίου Ν. 1, Μαρτζούχος 1.

Προσπάθησε ο ΟΥΚ, αλλά…

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, ο ΟΥΚ Βόλου δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Νηρέα Γέρακα, ηττώμενος εκτός έδρας, με 10-7.

Ιδιαίτερα δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΟΥΚ, καθώς προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Μαρινάγη και Στεργίου, για να ισοφαριστεί από τους Αθηναίους και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το ισόπαλο 2-2.

Οι Βολιώτες προηγήθηκαν και πάλι, σε 2-3 με τον Παπαβασιλείου και σε 3-4 με τον Γιάγκο, ωστόσο ο Νηρέας Γέρακα πήρε το προβάδισμα (έχοντας ισοφαρίσει εκ νέου εις διπλού), με το ημίχρονο να λήγει με 6-4 υπέρ των γηπεδούχων.

Κι ενώ στο δύο πρώτα οκτάλεπτα οι παίκτες του Ζαφείρη Μαρινάγη ήταν ανταγωνιστικοί, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα της στο τρίτο οκτάλεπτο, πετυχαίνοντας αρχικά τρία γρήγορα γκολ, για το 9-4, πριν ο Βαφειάδης μειώσει σε 9-5, με ένα όμορφο τέρμα, σκορ που έμεινε έως και το τέλος του.

Ο Στεργίου μείωσε σε 9-6 με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου για τον ΟΥΚ, αλλά ο Νηρέας έκανε 10 τα τέρματα του, αμέσως μετά, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες των Βολιωτών. Το τελικό 10-7 διαμορφώθηκε με γκολ του Δημητρίου για τους φιλοξενούμενους, που πάλεψαν, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα.

Νηρέας Γέρακα – ΟΥΚ Βόλου 10-7

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 3-1, 1-2

Για τον ΟΥΚ Βόλου τα γκολ πέτυχαν οι: Στεργίου 2, Παπαβασιλείου 1, Μαρινάγης Χ. 1, Δημητρίου 1, , Βαφειάδης 1, Γιάγκος 1

Αποτελέσματα

Νηρέας Γέρακα- ΟΥΚ Βόλου 10-7

Νίκη Βόλου- ΑΕ Χαϊδαρίου 14-6

ΝΕ Πατρών- ΓΣ Ηλιούπολης 6-5

Μίλων- ΝΟ Χαλκίδας 5-9

Βαθμολογία

1. ΝΟ Χαλκίδας 44-29 13

2. Νηρέας Γέρακα 43-24 12

3. ΓΣ Ηλιούπολης 45-28 10

4. ΝΕ Πατρών 28-31 6

5. ΟΥΚ Βόλου 46-56 6

6. ΑΕ Χαϊδαρίου 29-45 6

7. Νίκη Βόλου 38-44 3

8. Μίλων 28-44 3

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου