ΠΟΛΟ

Νέα αποκτήματα για νέες επιτυχίες στο πόλο της Νίκης Βόλου

νέα-αποκτήματα-για-νέες-επιτυχίες-στο-655910

Με δυναμική και αισιοδοξία ξεκινά τη φετινή αγωνιστική περίοδο το αντρικό τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, που προχθές Σάββατο 12/11 παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στην Α2, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής. Παράλληλα οι άνθρωποι της Νίκης απηύθυναν σε κάθε μέλος και φίλο της ομάδας, κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και εκδήλωση παρουσίασης των νέων παικτών ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής της ομάδας Κώνσταντίνος Τσαρνάς, ο γενικός αρχηγός του τμήματος Κωνσταντίνος Σκοτεινιώτης, ο έφορος Πέτρος Μπλάνας, ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας και ο εξωδιοικητικός έφορος Κωνσταντίνος Γκανάτσιος.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του επίτιμου μέλους της Διοικούσας επιτροπής Νίκου Αδαμάσογλου, που επί σειρά ετών στέκεται δίπλα στα τμήματα της Ερασιτεχνικής, με ιδιαίτερη προσφορά σε πόλο και κολύμβηση. Το παρών έδωσαν μάλιστα και ο αρχηγός της ομάδας Λάμπρος Μακρής, όπως και ο Χρυσόστομος Δανιήλ, που φέτος θα φορέσει για 4η χρονιά το σκουφάκι της Νίκης Βόλου.

Τα νέα αποκτήματα

Πέντε νέοι παίκτες θα πλαισιώσουν την προσπάθεια του σωματείου για άνετη παραμονή στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της υδατοσφαίρισης, με τις υποχρεώσεις της Νίκης στην Α2 να ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον Μίλωνα. Πρόκειται για τους: Νικόλαο Παπαδημητρίου, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, Κατσιγιάννη Γεώργιο, Πισσία Δημήτρης και Σταύρο Γιαβαρίδη. Παράλληλα, στη Νίκη Βόλου επανέρχονται και οι: Ζήσιμος Δελακάς, Παρασκευάς Βασίλης, Στέφανος Τάσσιος.

Πρόκειται για πολίστες με πολλές παραστάσεις στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ στόχος των ιθυνόντων είναι η σύμπραξη της εμπειρίας των παλαιότερων και της ταχύτητας των νέων παικτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Λαμιώτης Αλέξανδρος Παπαδημητρίου είναι μόλις 16 ετών, ενώ ο 33χρόνος πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας Ζήσης Δελακάς, που έχει κυριολεκτικά «αλώσει» τα κολυμβητήρια σε Α1 και Α2 έρχεται ξανά στη Νίκη, μετά την πρώτη του θητεία το 2012, ώστε να μεταδώσει της άπειρες γνώσεις του, στα νεότερα παιδιά. Οπως επισημάνθηκε, οι μεταγραφικές κινήσεις για τη Νίκη δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς γίνεται προσπάθεια απόκτησης του Αγγελου Μαρτζούχου από τον ΟΥΚ Βόλου.

Οικονομική ενίσχυση

και όχι εισιτήρια

Σε οικονομικό επίπεδο, οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής κάλεσαν τον κόσμο να ενισχύσει τη Νίκη Βόλου, με τα κουπόνια του τμήματος υδατοσφαίρισης, αξίας 5 ευρώ, να διατίθενται σε πολλά σημεία της Ν. Ιωνίας, δίχως να εκδίδουν ως είθισται εισιτήρια σε κάθε αγώνα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε., Κωνσταντίνος Τσαρνάς υπογράμμισε: «Για μία ακόμη χρονιά ξεκινάμε σε υψηλά επίπεδα, στην Α2, που από φέτος διοργανώνεται με διαφορετικό τρόπο, με παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, κάτι το οποίο θα κάνει πολύ καλό στο άθλημα. Εχουμε ξεκινήσει όντας σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που σαφώς θα δείξουν τα αποτελέσματα. Η ομάδα ενισχύθηκε όσο μπορούσε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Η ομοιογένεια της ομάδας θα φανεί στο μέλλον, μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Απλώς θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου και να το πω, για μία ακόμη φορά, όσο είμαι σε αυτό το πόστο του εφόρου, δεν υπάρχει εσωτερική βοήθεια, αν και παίζουμε στο μεγαλύτερο επίπεδο και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της Νίκης Βόλου», αναφέροντας στο τέλος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν τα δελτία τους και ήρθαν να παίξουν στην ομάδα μας. Αν και υπήρξαν προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας ήρθαν να παίξουν σε εμάς, τιμώντας μας πολύ».

Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός Κωνσταντίνος Σκοτεινιώτης σημείωσε: «Εγινε ότι ήταν δυνατόν για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική, να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Νίκης Βόλου για άλλη μια χρονιά και να συνεχίσουμε το πλάνο που είχαμε βάλει πριν από τρία χρόνια, να ανεβάσουμε δηλαδή παιδιά από την ακαδημία μας και να τα πλαισιώσουμε με όσους ανθρώπους ήρθαν, ώστε να παράξουμε έργο και στα ηλικιακά, αλλά και οι μελλοντικές ομάδες να είναι αυτά τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Νίκης.

Θέλω να καλωσορίσω όλα τα παιδιά που είναι εδώ, να τους ευχηθώ υγεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων τους, ώστε η ομάδα μας να είναι ανταγωνιστική και να πετύχει τους στόχους της. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, να παίξει όμορφο πόλο και να ανεβάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες στο αντρικό πόλο, κάτι που αφορά αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς η ομάδα έχει πολλαπλούς στόχους. Θέλει να πρωταγωνιστήσει στα ηλικιακά και να είναι σημείο αναφοράς στην ελληνική υδατοσφαίριση».

Κάνοντας μια ανασκόπηση στα χρόνια που η ομάδα της Νίκης πέρασε ώστε να πρωταγωνιστεί στις Εθνικές κατηγορίες, ο κ. Σκοτεινιώτης ανέφερε: «Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια υπάρχει μια ομάδα επιχειρηματιών που μας στηρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι για 4η συνεχή χρονιά υπάρχει χορηγία στην ομάδα μας, επομένως κάτι κάνουμε καλά και ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους για τη βοήθειά τους. Κάθε Νικιώτης και κάθε Νικιώτισσα πρέπει να ενισχύσει την ομάδα, και αυτό θα γίνει με την αγορά μιας λαχειοφόρου – κουπόνι ενίσχυσης, 5 ευρώ. Θέλουμε την παρουσία όλων στο κολυμβητήριο, θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν μια καθόλα ανταγωνιστική ομάδα. Είναι υποχρέωση των Νικιωτών».

Ειδική αναφορά έγινε στο προπονητικό επιτελείο που απαρτίζεται από τους Δημήτρη Μπλάνα, Δημήτρη Κόφφα και Γιώργο Αδαμάσογλου όπως και στο σύλλογο των Φίλων υδατοσφαίρισης Νίκης που όπως τονίστηκε, αποτελούν αποδείξεις ότι η Νίκη «έχει μεγαλώσει».

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπλάνας παίρνοντας το λόγο δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, που στήριξαν και βοήθησαν την ομάδα έως πέρυσι, στην πορεία προς την Α2 και για διάφορους λόγους δε μπόρεσαν να παραμείνουν στη Νίκη φέτος. Η ομάδα τούς χρωστά πολλά, ήρθαν σε χρονιές που δεν υπήρχαμε στο χάρτη και μας έβαλαν γι’ αυτό και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ. Για τις προσθήκες, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλες οι κινήσεις που κάναμε είναι στοχευμένες, για τη συνέχεια της ομάδας.

Δε θέλουμε να κυνηγήσουμε αυταπάτες και όνειρα, θέλουμε την ομάδα στην Α2 και να αρχίσει να σταθεροποιείται στο χώρο του αντρικού. Παράλληλα, έχουμε και τα ηλικιακά, στα οποία δίνουμε βάρος και σε συνάρτηση με το νέο πρωτάθλημα και τη μορφή του. Θέλουμε να μειώσουμε το μέσο όρο ηλικίας, να μπούνε στο κλίμα, να βάλουμε όμως και εμπειρία και ψυχή δίπλα στα νέα παιδιά. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την ομάδα, ώστε να μείνει στην κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Εξίσου αξιέπαινη είναι η σύμπραξη του τμήματος υδατοσφαίρισης με την Αλληλεγγύη Βόλου, που από κοινού διοργανώνουν αιμοδοσία, στις 23 Νοεμβρίου, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» (ώρες 17:30-19:30).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου