ΠΟΛΟ

Πόλο: Τερμάτισε έκτη θέση η Εθνική Ανδρών στο Ρίο

πόλο-τερμάτισε-έκτη-θέση-η-εθνική-ανδρ-795610

Την έκτη θέση κατέλαβε η Εθνική Ανδρών στο πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στον τελευταίο της αγώνα από την Ουγγαρία (12-10) κι επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο τουρνουά, αλλά κι ένα… παράπονο λόγω της ήττας και της κακής εμφάνισης από την Ιταλία στον προημιτελικό.

Παρά την απογοήτευση που υπήρχε μετά την ήττα από τη «σκουάντρα ατζούρα» η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν απώλεσε το κίνητρό της, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα τόσο στον αγώνα με την Ισπανία όσο και σε αυτόν με την Ουγγαρία. Το εμπόδιο των «Μαγυάρων» αποδείχθηκε όμως πολύ υψηλό για τη «γαλανόλευκη» στον τελευταίο της αγώνα στο Ρίο. Παρεμπιπτόντως, η Ουγγαρία (σ.σ.: με την οποία η Ελλάδα είχε αναδειχθεί ισόπαλη στη φάση των ομίλων) δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια αγώνα στο Ρίο, τερματίζοντας όμως στην πέμπτη θέση αφού «λύγισε» στα πέναλτι από το Μαυροβούνιο στον προημιτελικό.

Σε ό,τι αφορά στον αποψινό αγώνα, η Ουγγαρία πήρε από νωρίς το προβάδισμα, «οικοδομώντας» δύο φορές διαφορά τριών γκολ (5-2 και 8-5). Η Ελλάδα αντεπιτέθηκε, με τους Μανώλη Μυλωνάκη, Χρήστο Αφρουδάκη και Αλέξανδρο Γούνα ως αιχμή του δόρατος, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Μείωσε μάλιστα στο γκολ (10-9) με 1’54’’ να μένει στην αναμέτρηση, αλλά αμέσως μετά ο Μπάλαζ Χαράι σκόραρε (για το 12-10) “υπογράφοντας τη νίκη της ομάδας του.


Τα οκτάλεπτα
: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2.

Ουγγαρία: Βάμος 2, Βάργκα 2, Κις 3, Ζαλάνσκι 3, Χοσνιάνζκι, Χαράι.

Ελλάδα: Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Μουρίκης, Αφρουδάκης 2, Φουντούλης, Μυλωνάκης 2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου