ΠΟΛΟ

Ήττα και αποκλεισμός της Εθνικής από την Ιταλία

ήττα-και-αποκλεισμός-της-εθνικής-από-τ-798783

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της τετραετίας, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε μαζεμένα όσα λάθη μπορούσε και είδε το… όνειρο ενός Ολυμπιακού μεταλλίου να μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια επέβαλε το δικό της ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του προημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, έφτασε άνετα στη νίκη με 9-5 και πανηγύρισε σε ακόμη μία διοργάνωση την πρόκριση στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Σερβία.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα παίξει την ίδια ημέρα (21:10) με την Ισπανία για τις θέσεις 5-8, μία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και ευθύνες δεν μπορούν να αναζητηθούν αλλού. Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου ουσιαστικά «επέλεξε» τη «σετεμπέλο» για αντίπαλο στα προημιτελικά (ισχύει και το αντίστροφο βέβαια), αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν προετοιμασμένη για τη μάχη που την περίμενε.

Πολύ καλά «διαβασμένη», η Ιταλία εξουδετέρωσε επιθετικά την εθνική, η οποία έμεινε «άσφαιρη» στην πρώτη περίοδο, χάνοντας δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, αλλά και ένα τετ-α-τετ στην κόντρα με τον Μυλωνάκη.

Οι πρώτοι σκόρερ της «σετεμπέλο» στο Ρίο, Φιλιόλι και Ντι Φούλβιο, έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην ομάδα τους και ο Νόρα πρόσθεσε άλλο ένα, πριν ο Μουρίκης σημειώσει το πρώτο ελληνικό τέρμα, σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω. Όμως η εθνική παρέμεινε πολύ στατική και προβλέψιμη στην επίθεση και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις σπουδαίες αποκρούσεις που έκανε ο Φλέγκας στο τρίτο οκτάλεπτο.

Τα γκολ του Φιλιόλι και του Τζίτο προς το τέλος της περιόδου ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 6-2 και από κει κι έπειτα δεν υπήρχε επιστροφή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Παρότι με δύο γκολ του Φουντούλη (αμφότερα στον παίκτη παραπάνω) η εθνική μείωσε σε 6-4, ο Κριστιάν Πρεσιούτι απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ο Τεμπέστι απέκρουσε νέα προσπάθεια του Φουντούλη με αριθμητικό πλεονέκτημα και οι Ιταλοί «σφράγισαν» τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φιλιόλι (π.π.), 0-2 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια), 0-3 Νόρα (περιφέρεια), 1-3 Μουρίκης (π.π.), 1-4 Αϊκάρντι (π.π.), 2-4 Μουρίκης (π.π.), 2-5 Φιλιόλι (π.π.), 2-6 Τζίτο (περιφέρεια), 3-6 Φουντούλης (π.π.), 4-6 Φουντούλης (π.π.), 4-7 Κρ. Πρεσιούτι (π.π.), 4-8 Αϊκάρντι (φουνταριστός), 5-8 Βλαχόπουλος (π.π.), 5-9 Φιλιόλι (κόντρα)

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3

Η εθνική είχε 5/11 με παίκτη παραπάνω. Η Ιταλία είχε 4/10 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν οι Δερβίσης (1΄31΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Δελακάς (4΄23΄΄ πριν το τέλος του ματς) και ο Τζίτο (3΄43΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού)

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Ναούμοφ (Ρωσία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος):
Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια):
Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Τζίτο 1, Φιλιόλι 3, Φοντέλι, Βελότο, Νόρα 1, Γκάλο, Κρ. Πρεσιούτι 1, Μποντεγκά, Αϊκάρντι 2, Ν. Πρεσιούτι, Ντελ Λούνγκο

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών και το πανόραμα των νοκ-άουτ αγώνων του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Ουγγαρία-Μαυροβούνιο 11-13 στα πέναλτι (κ.α. 9-9)
Σερβία-Ισπανια 10-7
Βραζιλία-Κροατία 6-10
ΕΛΛΛΑΔΑ-Ιταλία 5-9

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
17:00 Ουγγαρία-Βραζιλία
21:10 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

18:20 Μαυροβούνιο-Κροατία
22:30 Ιταλία-Σερβία

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:40 Αγώνας κατάταξης (Θέσεις 7-8)
19:00 «Μικρός» τελικός
22:30 Αγώνας κατάταξης (Θέσεις 5-6)
23:50 ΤΕΛΙΚΟΣ

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου