ΠΟΛΟ

Ισοπαλία σαν νίκη

ισοπαλία-σαν-νίκη-801860

Για τα παλικάρια του Θ. Βλάχου, που παραμένουν αήττητα στο Ρίο

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Εθνική μας ανδρών υδατοσφαίρισης, για την ομάδα του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου, που εντυπωσιάζει και κάνει τους Ελληνες περήφανους σε κάθε της παιχνίδι. Η παλικαριά, η συγκέντρωση, η προσήλωση στο στόχο των διεθνών μας είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κρατούν την ομάδα από μέταλλο αήττητη και μετά από τα δύο παιχνίδια της με τις ισάριθμες υπερδυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στον τρίτο της αγώνα στον Α’ όμιλο των 31ων Ολυμπιακών αγώνων, με την εννιά φορές Ολυμπιονίκη Ουγγαρία και με το γκολ του Αγγελου Βλαχόπουλου στο φινάλε πήρε μια υπερπολύτιμη ισοπαλία 8-8 (έχει άλλη μία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, αλλά και μια νίκη με την Ιαπωνία) έχοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφαλίσει την είσοδό της στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα διεκδικεί ακόμα και την 1η θέση στον όμιλο -έτσι ρευστά όπως είναι τα πράγματα πλέον-, ενώ πολύ δύσκολα δεν θα είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες του Α’ γκρουπ, που δίνει πρόκριση στην ολυμπιακή 8άδα, κάτι που αποδεικνύεται από τις εμφανίσεις της.

Σε ένα ματς που ήταν για γερά νεύρα, με τους Ούγγρους να παίζουν το γνωστό σκληρό τους παιχνίδι, κάτω από την διακριτική ανοχή των διαιτητών, οι Μαγυάροι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως η Εθνική ήταν και πάλι τρομερή στην άμυνα και κατάφερε να τους περιορίσει στη συνέχεια.

Ο Αλεξ Γούνας έκανε το 2-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου, με τον Εντερλι να διαμορφώνει το 3-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Το τρίτο οκτάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας ομάδα η οποία με ένα επί μέρους 4-2 γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 6-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ετσι, όλα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Οι Ούγγροι με τον Βάμος κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-7 με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Εθνική μας θα έκανε την πρώτη της ήττα στο Ολυμπιακό τουρνουά ήρθε έναν εκπληκτικό γκολ από τον Αγγελο Βλαχόπουλο στα 5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να δώσει ένα μεγάλο βαθμό στην ελληνική ομάδα.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο τερματοφύλακάς μας Κώστας Φλέγκας, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς και κράτησε σε πολλές περιπτώσεις όρθια την Εθνική μας.

Η Ελλάδα είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστό, 3 περιφ. (πίσω από 5 μ.). Η Ουγγαρία είχε 3/10 π.π., 1 φουνταριστό, 4 περιφέρεια (τα 2 από 5 μ.).

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχόπουλος 3, Γούνας 2, Γεννηδουνιάς 2, Μουρίκης 1.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Χαράι 3, Έρντελι 2, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ζαλάνκι 1, Έρντελι 1.
Στον άλλο αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Ομίλου μας: Αυστραλία – Ιαπωνία 8-6.

Κόντρα στην οικοδέσποινα
Επόμενος αγώνας της Ελλάδας, αυτός κόντρα στη Βραζιλία αύριο Παρασκευή 12/8 – ξημερώματα Σαββάτου 13/8 (1.30 ώρα Ελλάδας). Ο τελευταίος αγώνα της Εθνικής μας στον όμιλο θα είναι την Κυριακή 14/8 με την Αυστραλία (20.10 ώρα Ελλάδας).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου