ΠΟΛΟ

Μεγάλη επιτυχία για το πόλο της Νίκης, κέρδισε άνοδο στην Α2 κατηγορία

μεγάλη-επιτυχία-για-το-πόλο-της-νίκης-810537

Οι κόποι μιας χρονιάς, η σωστή δουλειά που γίνεται στο τμήμα υδατοσφαίρισης, το οικογενειακό κλίμα, το πάθος και η δύναμη των αθλητών, η στήριξη των παραγόντων, δικαιώθηκαν σε ένα τριήμερο στην Αθήνα για το πόλο της Νίκης Βόλου, με την ανδρική ομάδα να κερδίζει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, ενώ οι μικροί πολίστες της Νίκης κέρδισαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο του 1ου ελληνικού HabaWaba (διεθνές τουρνουά πόλο στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας).

Για την ανδρική ομάδα πόλο της Νίκης η χθεσινή μέρα ήταν καθοριστική στο να ανεβεί κατηγορία με δυο επιτυχίες επί του Μίλωνα και του Χαϊδαρίου… όπως ήταν και το ξεκίνημα με τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι σε Αθηναϊκή πισίνα, κερδίζοντας τον ΟΥΚ για πρώτη φορά φέτος!

Στην τελική φάση της Β’ Εθνικής στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου η Νίκη ξεκίνησε με επιτυχία στο ντέρμπι με τον ΟΥΚ (9-8), δίνοντας το μήνυμα ότι έχει στόχο την άνοδο στην Α2. Στο πρώτο αυτό ματς η Νίκη κέρδισε, κάνοντας μεγάλη ανατροπή με 5 γκολ του Δανιήλ, και για πρώτη φορά φέτος τον ΟΥΚ, που έφτασε στα τελικά της Β’ Εθνικής χωρίς ήττα με 11 νίκες και μία ισοπαλία.

Τα 8λεπτα με 2η τυπικά φιλοξενούμενη τη Νίκη : 3-2, 3-1,0-4 2-2

Στην 2η αγωνιστική η Νίκη γνώρισε την ήττα με 8-7 από τον Νηρέα, αλλά αυτό δεν την πτόησε, αλλά την πείσμωσε και στην 3η αγωνιστική σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 6-6 από τον ισχυρό Κ.Ο.Ποσειδώνα Ιλισίων, πιάνοντας προνομιούχο θέση, κι ενώ θα της έφτανε μια νίκη για άνοδο, στη συνέχεια έκανε δύο!

Το ματς με τον ΚΟΠΙ ήταν ντέρμπι ως το τέλος, και στο τελευταίο λεπτό ο 14χρονος Γκανάτσιος κατόρθωσε να ισοφαρίσει με 6-6, παρότι, δευτερόλεπτα πριν σκοράρει, δέχθηκε αντιαθλητικό κτύπημα.

Τα οκτάλεπτα στην ισοπαλία της 3ης αγωνιστικής ήταν: 2-2, 1-1, 1-2, 2-1 και τα γκολ για τη Νίκη σημείωσαν οι: Δανιήλ 3, Γκανάτσιος 1, Καρκαλιάνης 1, Μακρής Λάμπρος 1.

Η άνοδος στην Α2 πόλο για τη Νίκη Βόλου σφραγίσθηκε χθες το πρωί μετά τη σπουδαία επιτυχία που σημείωσε επί του Μίλωνα με 9-6 για την 4η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Η Νίκη καθάρισε νωρίς το καθοριστικό ματς, όταν και προηγήθηκε με 6-2 στο πρώτο ημίχρονο. Τα οκτάλεπτα με τυπικά φιλοξενούμενη τη Νίκη ήταν : 2-3, 0-3, 4-1, 0-2 και τα γκολ της βολιώτικης ομάδας σημείωσαν οι: Καρκαλιάνης 4, Χατζηγούλας 1, Γκανάτσιος 1, Καραγκούνης 1, Γλούμης 1, Δανιήλ 1.

Η Νίκη ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της, παρότι είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην Α2. Στο τελευταίο χρονικά ματς κέρδισε και το Χαϊδάρι 7-6 με μια ακόμη ανατροπή.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα αν και βρέθηκε να προηγείται στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου με 3-1, έδειξε χαλαρότητα και το Χαϊδάρι πέρασε μπροστά με 3-5 στις αρχές του τρίτου. Η Νίκη ισοφάρισε σε 5-5, δέχθηκε γκολ (5-6), αλλά είχε τις απαντήσεις στο τέλος με Καρκαλιάνη στο 1.15’ και Γλούμη στα 30’’ και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, φτάνοντας στους 10 βαθμούς που την κατέταξαν στη 2η θέση και της έδωσαν την άνοδο.

Τα οκτάλεπτα στο τελευταίο ματς Χαϊδάρι – Νικη ήταν: 2-1, 1-3, 2-2, 2-0 και τα γκολ της Νίκης σημείωσαν οι: Γλούμης 3, Καρκαλιάνης 2, Γκανάτσιος 1, Δανιήλ 1.

Ετσι, μετά από το τριήμερο της τελικής φάσης, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ποσειδώνας Ιλισίων για μόλις ένα γκολ συνολικής διαφοράς τερμάτων σε σχέση με τη Νίκη Βόλου, ενώ λόγω διαφοράς έμεινε εκτός ανόδου η άλλη βολιώτικη ομάδα ο ΟΥΚ.

Πάντως ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου και ΑΟΝΣ Μίλων είναι οι τέσσερις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην Α2 κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Ολα τα αποτελέσματα της τελικής φάσης ήταν:

ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου 7-4

ΟΥΚ Βόλου – ΓΣ Νίκη Βόλου 8-9

ΑΕ Χαϊδαρίου ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 5-9

ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου – ΓΣ Νίκη Βόλου 8-7

ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων – ΟΥΚ Βόλου 7-5

ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΕ Χαϊδαρίου 2-5

ΓΣ Νίκη Βόλου – ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 6-6

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου 3-8

ΟΥΚ Βόλου – ΑΟΝΣ Μίλων 5-9

ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου – ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 8-5

ΑΟΝΣ Μίλων – ΓΣ Νίκη Βόλου 6-9

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΟΥΚ Βόλου 7-16

ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων – ΑΟΝΣ Μίλων 8-6,

ΓΣ Νίκη Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου 7-6

ΟΥΚ Βόλου – Νηρέας Χαλανδρίου 7-6.

Η Τελική Βαθμολογία

ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων 10

ΓΣ Νίκη Βόλου 10

ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου 9

ΑΟΝΣ Μίλων 6

ΟΥΚ Βόλου 6

ΑΕ Χαϊδαρίου 3

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, η Νίκη κέρδισε την άνοδο για δεύτερη φορά στην Α2 κατηγορία στο ίδιο κολυμβητήριο όπως και το 2013.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό της με τους: Μητρούση, Δανιήλ, Αθανασιάδη, Κόφφα, Χατζηγούλα, Σπυρόπουλο, Καραγκούνη, Κανάκη, Γλούμη, Τζαμτζή, Κουρτίδη, Καρκαλιάνη, Καρτσάνα, Μακρή, Γκανάτσιο και Παρασκευά. Προπονητής φυσικά είναι ο Δημήτρης Μπλάνας και βοηθός του ο Δημήτρης Κόφφας.

Αντίθετα ο ΟΥΚ Βόλου είχε άσχημο ξεκίνημα και έμεινε έκτος 4άδας ανόδου, ενώ ο Ζαφείρης Μαρινάγης στηρίχθηκε στους Βόντζο, Δίπλα, Μαρτζούχο, Τζιανή, Γ.Μαρινάγη, Χαμίτη, Τσιανάκα, Κολημήτρα, Χ.Μαρινάγη, Χ.Καραΐσκο, Κ.Καραΐσκο, Βαφειάδη, Παπαβασιλείου, Στεργίου και Νικηφορίδη.

Πρωτιά στο τουρνουά HaBaWaBa

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο του 1ου ελληνικού HabaWaba (διεθνές τουρνουά πόλο στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας) το κατέκτησε στην κατηγορία Κ9 η ομάδα της Νίκης Βόλου Ενχελίς, με προπονητή τον Γ. Αδαμάσογλου, η οποία στον τελικό, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας, επικράτησε των Λεόντων Αλίμου 07 με 3-1.

Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία κατέκτησε η Ροή, που επικράτησε των «Καρχαριών» της Λάρισας με 11-6.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου